Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Mokslininkai iš Kalifornijos universiteto (JAV) sako, kad toks dažnas valgymas padeda jaustis sočiai ir užkerta kelią persivalgymui, kas tuoj pat pakoreguoja figūrą nepageidaujamu antsvoriu.

„Jei valgote nedidelėmis porcijomis ir gana dažnai, tikimybė jausti žvėrišką alkį ir persivalgyti smarkiai sumažėja", – aiškina tyrėjai.

Tyrėjai 10 metų stebėjo 9–10 metų mergaites (iki joms sukako 20 metų), žymėdamiesi jų valgymo įpročius, ūgio, svorio ir talijos apimties pokyčius.

Rezultatai parodė: tos mergaitės, kurios rečiau užkandžiaudavo tarp pagrindinių valgymų, artėjant 19-ajam gimtadieniui svėrė daugiau. Tų merginų, kurios valgė 6 kartus per dieną, KMI (kūno masės indeksas; svorio ir ūgio santykis) buvo 1 punktu mažesnis nei tų, kurios per dieną valgė 3 ir mažiau kartų.

Valgymo dažnumas paveikė ir liemens grožį. Jos apimtis vidutiniškai 2,5 centimetro buvo mažesnė tų merginų, kurios maitinosi dažniau nei jų draugės.

Taip pat tyrėjai atsižvelgė į tokius veiksnius kaip merginos sveikata, gyvenimo būdas, fizinio aktyvumo lygis ir fizinė tiriamosios forma eksperimento pradžioje.