O paruošite tokią sriubą per pusvalandį. Beje, nevėsinkite sriubos šaldytuve - tegu pati atvėsta. Beje, būkite atsargios su druska - sultinio kubelio "sūrumo" apsčiai užteks, todėl kai pertrintas rūgštynes gardinsite druska, nepersistenkite.

Reikės:
300 g rūgštynių,
300 g krevečių,
200 ml vandens,
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
druskos - pagal skonį,
1 mėsos sultinio kubelio,
100 g sviesto,
1 svogūno galvos,
0,5 raudono čili pipiro,
1 petražolės šaknies,
1 kiaušinio,
0,5 stiebo krapų lapelių,
1 poro lapo,
0,5 stiebo petražolių šakelių,
3 česnako skiltelių,
3 mėtos šakelių.

Gaminimas. Išvirkite kiaušinį. Mėsos sultinio kubelį ištirpdykite 200 ml virinto vandens.

Rūgštynes nuplaukite, sudėkite į indą, užpilkite 150 ml paruošto sultinio. Virkite 10 minučių, o paskui leiskite sriubai atvėsti. Pertrinkite per sietelį, pagardinkite druska.

Kol sriuba vėsta, paruoškime žalumynus bei prieskonius. Svogūno galvutę, petražolės šaknį bei česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir kepinkite saulėgrąžų aliejuje 2 minutes. Paskui įberkite smulkiai pjaustytą porą, petražoles bei krapus, čili pipiriuką, dar įdėkite 50 g sviesto ir troškinkite 5 minutes. Uždenkite dangčiu ir palikite 3 minutėms. Atidengusios palaukite, kol atvės.

Tą žalumynų masę supilkite į plakiklį, sudėkite likučius - 50 g sviesto ir 50 ml sultinio ir plakite iki vienalytės masės.

Į lėštes pilkite pertrintas rūgštynes, o centre dėkite sviestinę žalymynų košelę.

Kiaušinį perpjaukite pusiau, dėkite gabalėlį į sriubos vidurį, o aplink kiaušinį išdėliokite krevetes (gali būti iš indelio, išlukštentos krevetės sūryme). Papuoškite mėtos lapeliais.