Kadangi mūsų Vikulė nesiskundžia vyrų dėmesiu, tik turi bėda su jų išlaikymu (turiu omeny, išsaugojimą ilgesniems santykiams), nusprendžiau, kad jei derėtų pasimokyti pirmojo pasimatymo etiketo. Kas gi galėtų pakęsti nenutrūkstantį jos plepėjimą arba kas 5 minutes skambantį telefoną? Tikrai jau ne rimti kandidatai... Taigi, siunčiau jai, pasidalinsiu ir su jumis. Pirmojo pasimatymo etiketas:Nebijokite tylos

Moteris, kuri turi ką pasakyti ir tai daro tinkamu laiku - dar patrauklesnė. Jei būsite tik stalo papuošimas ir nieko nesakysite, galite apie save sudaryti klaidingą įspūdį. Jis gali pagalvoti, kad jūs pamišusi keistuolė, kad nemėgstate savęs arba tai, kad jis visiškai jus nuginklavo savo (ne)žavesiu. Iš kitos pusės, kaip atsikratyti nepatinkančiu vyruku? Nuolatos jį pertraukinėti arba neleisti jam ištarti nė žodžio. Ir nepamirškite, kad pauzė pokalbio metu yra gerai. Tikrai geriau kartais nutilti ir pamąstyti, nei be sustojimo kalbėti vien tam, kad užpildytumėte tylą.

Šypsokitės!
Pats seksualiausias dalykas, kurį galite daryti pasimatymo metu - šypsotis. Labiau nei seksuali suknelė, vyrus traukia moterys, kurios šypsosi. Nuostabiai šypsenai atsispirti neįmanoma! Jūs kaip magnetas trauksite žmones. Šypsena visus maloniai nuteikia ir jūs visokiose situacijose atrodysite draugiška. Jei staiga atsidursite situacijoje, kurioje jausitės kebliai, pamėginkite nusišypsoti ir stebėkite, ar tai nepakeis šios situacijos.

Negerkite per daug!
Pasimatymo metu jūs galite norėti išgerti šiek tiek daugiau nei įprastai, kad atsipalaiduotumėte. Damos, jokiu būdu nebandykite prilygti vyrui pagal išgertų gėrimų kiekį. Ir džentelmenai, jokiu būdu nesiūlykite išgerti moteriai daugiau, nei ji gali. Juk jūs jau nebe paaugliai, ir jūsų pasimatymo tikslas tikrai nėra išgerti kiek įmanoma daugiau. Geriausias būdas apsisaugoti nuo to, kad padaugintumėte alkoholio pasimatyme - niekada negerti tuščiu skrandžiu. Jei gersite alkoholį, būtinai suvalgykite kokį nors patiekalą arba užkandžiaukite. Puiki taisyklė - po kiekvieno išgerto alkoholinio gėrimo, išgerkite vieną stiklinę vandens.

Neatsiliepkite mobiliuoju
Pasimatymo metu būkite čia ir dabar. Jei jis rado laiko susitikti su jumis, tai ir jūs turėtumėte tai gerbti ir pasimatymo metu niekada neatsiliepti mobilaus telefono ar nerašyti trumpųjų žinučių. Niekas, apart skubių atvejų, nėra taip svarbu, kad negalėtų palaukti kelių valandų, kol galėsite skirti tam laiko. Jei jums būtinai reikia atsiliepti į skubų skambutį ar parašyti skubią trumpąją žinutę, būtinai pasakykite jam su kuo ir kodėl jūs turite susisiekti, kad jis nepamanytų, jog jums skambina kitas vyras.

Klauskite atvirų klausimų
Norėdamos, kad pokalbis vyktų natūraliai, užduokite klausimus, į kuriuos atsakymai bus ilgi, jokiu būdu ne tokius, į kuriuos atsakymas būtų „taip/ne". Pavyzdžiui, paklauskite „Ką tau patinka veikti laisvalaikiu?", o ne „Ar tu žaidi tenisą?".

Mandagiai įsiterpkite į pokalbį
Jei jums atrodo, kad jūs vien tik klausinėjate, o jūsų partneris vien tik pasakoja, išlyginkite tai savais atsakymais, kai asmuo, su kuriuo bendraujate, nutyla. Jei jau 10 minučių jūsų vaikinas pasakoja apie tai, kaip kolekcionuoja pašto ženklus, jūs galite pasakyti: „Atrodo, kad tu turi surinkęs puikią kolekciją. O aš labai mėgstu šokti salsą. Kartą per savaitę einu į pamokas viename klube. Tai puikus užsiėmimas ir aš pasijuntu, tarsi lankyčiausi tropikų rojuje..."

Nevėluokite
Kaip įmanydama pasistenkite, kad vietoje būtumėte laiku, arba, jei įmanoma, net gi prieš pasimatymą. Vėlavimas parodo, kad jūs veikėte kažką kur kas įdomesnio, todėl ir nepagerbėte jo laiku pasirodydama pasimatyme.

Išlaikykite atvirą požiūrį
Neleiskite, kad vienas nedidelis nesusipratimas sugadintų visą pasimatymą. Per pirmąsias penkias pasimatymo minutes jūs apsipylėte vynu? Pamirškite tai! Vienintelis dalykas, kuris yra blogesnis nei išpiltas vynas, yra galvojimas apie tai visą likusį pasimatymo laiką. Mėgaukitės susitikimu - iš kiekvieno jo, net ir nesusisekusio, galima kažko pasiimokyti ir pasiimti.
Taip pat iš anksto nedarykite konkrečių išvadų apie pasimatymą. Juk jūs neturite priimti sprendimo apie antrąjį pasimatymą vos pasibaigus pirmajam. Rytas protingesnis už vakarą, tad išmiegokite su šiomis mintimis. Leiskite jūsų nuomonei pasikeisti, nes bet kokiu atveju taip tikrai atsitiks!