Siūlome pasigaminti karštą vegetarišką patiekalą, kurį pamėginusios, manau, mielai kitąkart nustebinsite ir svečius.Taigi - įdaryti pomidorai.

Reikės:
12 vidutinių pomidorų,
1 didelio svogūno,
150 g ryžių,
50-70 g parmezano,
3 česnako skiltelių,
1 šakelės petražolių,
1 šakelės mėtų,
sviesto,
alyvuogių aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Puode ištirpinkite didelį gabalą sviesto, suberkite svogūną, pakepinkite 5 minute. Suberkite ryžius, pakaitinkite dar 2 minutes. Virkite ryžius kaip rizotui, vis įpildamos karšto vandens ir nuolat maišydamos, kol ryžiai taps al dante (mėginkite ragauti po 15 minučių virimo). Ryžius pasūdykite, pagardinkite pipirais, alyvuogių aliejumi ir palikite atvėsti.

Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite vidurius ir ant popierinio rankšluosčio pomidorus dėkite kiauryme žemyn, kad išvarvėtų skysčiai.

Prieskoninius žalumynus nuskabykite nuo šakelės, panardinkite kelioms sekundėms į verdantį vandenį, o paskui - į šaltą. Supjaustykite ir dėkite į grūstuvę. Ten pat berkite česnaką, druską, pipirus. Sugrūskite iki tyrelės, nuolat pildamos alyvuogių aliejų „Extra Virgin" ir citrinos sultis.

Tyrę sumaišykite su ryžiais, jais įdarykite pomidorus. Statykite daržoves į aliejumi išteptą kepimo indą, užbarstykite tarkuoto parmezano ir kepkite 20 minučių 170 laipsnių kaitrumo orkaitėje. Jei norite, prieš kepimo pabaigą galite uždėti po šaukštelį majonezo ir pomidorų kepurėles, tačiau ir be šito žingsnio patiekalas bus gardus.

Valgykite pomidorus karštus arba šiltus. Skanaus!