Pavasarėjant itin svarbu pasirūpinti veido oda, neretai po šaltojo sezono ji būna išsausėjusi, papilkėjusi, pavargusi. Visų pirma, leiskite odai kvėpuoti, tirštos konsistencijos priemones iškeiskite į lengvesnės, įsigykite drėgmę palaikančių produktų, kuriančių gaivos pojūtį. Jūsų kosmetinėje turėtų būti lengvas dieninis kremas, jei norite efektyvesnio drėkinimo, įsigykite ir kremo poveikį papildantį serumą, kuris veiks gilesnius sluoksnius. Kad veidas atsigautų, nekankintų tempimo ir sausumo jausmas, išbandykite raminamuosius želės konsistencijos kremus. Darbe ir namuose, ypač jei ilgiau dirbate prie kompiuterio, naudokite drėkinamąją veido dulksną, ji neleis odai išsausėti.

Grožio specialistai pataria atkreipti dėmesį ir kitas lengvesnės tekstūros priemones. Kasdienai vietoje įprasto makiažo pagrindo naudokite BB kremą, kuris paslepia odos trūkumus, suvienodina spalvą ir kuria išpuoselėtos odos įspūdį. Ieškodamos BB kremo pasidomėkite jo sąvybėmis: vieni intensyviai drėkina, kiti turi apsauginį filtrą nuo saulės, dar kiti ne tik tobulina odos spalvą, slepia trūkumus, bet ir suteikia aksominio švelnumo.
Pasirūpinkite ir veido, ir kūno oda, atgaivinkite ją šveičiamosiomis bei odos regeneraciją skatinančiomis priemonėmis. Kosmetikos parduotuvėse rasite pačių įvairiausių kūno šveitiklių: praturtintų alyvuogių, alijošių, pipirmėčių ekstraktais, migdolų, ksimenijų aliejais, vitaminu E ir kitomis veikliosiomis medžiagomis. 

Tačiau kūno šveitiklį galite nesunkiai pasigaminti ir pačios, siūlome išbandyti kokosų ir žaliųjų citrinų šveitiklį.

Reikės:

1 puodelio baltojo cukraus,
¼ puodelio ištirpinto kokosų aliejaus,
šaukštelio kokosų drožlių,
6-8 lašelių žaliųjų citrinų aromatinio aliejaus.

Gaminimas

Ištirpintą kokosų aliejų sumaišykite su cukrumi, išsukite iki vientisos masės. Į mišinį suberkite kokosų drožles, aromatinį žaliųjų citrinų aliejų, išmaišykite. Paruoštą šveitiklį laikykite sandariame ir švariame indelyje vėsioje vietoje.