Kokių moterų širdis užkariauja Jūsų kuriami papuošalai? Gal įsivaizduojate tipažą moters, kuriai turėtų tikti ir patikti spalvotomis uogelėmis dekoruoti vainikai, žaismingos ausytės ir pan.?

– „Renata Poccia“ moteris yra elegantiška ir rafinuota vakare, subtili ir koketiška dieną, paprasta, nepriklausoma ir stilinga laisvalaikį. Stengiuosi kurti labai įvairius papuošalus, todėl negalėčiau išskirti vieno kūrinių gerbėjos tipažo.

Paskutinė mano kolekcija nuotakoms „Žydėjimas” – prabangi, romantiška ir bohemiška. Joje dominuoja masyvūs išbaigti papuošalai, gėlių vainikai, rankų darbo delninukės, gundančios kaukės ir keliaraiščiai. Kiekvienas kolekcijos aksesuaras – ilgo bei kruopštaus darbo vaisius. Tuo tarpu marinistinė vasaros kolekcija „Jūrinis vėjas” (kurią šią vasarą planuoju papildyti naujais darbais) – skirta laisvalaikiui prie jūros ar gamtoje. Joje dominuoja stilingi, bet neįpareigojantys virviniai papuošalai su natūraliais akmenimis, sidabro, aukso ir žalvario detalėmis.

- Jūs domitės ir maisto gaminimu. Kas sieja gurmaniškus patiekalus, konditeriją ir juvelyriką bei grožį?

- Mano maisto tinklaraštis vadinasi „Išbandyti receptai”. Jį pradėjau rašyti 2009 metais, kai tai dar nebuvo ant bangos. Juvelyrika yra mano pagrindinė veikla, o maisto gaminimas – dar vienas labai širdžiai mielas ir nuo kasdienybės neatsiejamas užsiėmimas. Visus šiuos dalykus sieja estetika. Neįsivaizduoju nė vienos šventės be stilingų aksesuarų, gražių stalo ir namų dekoracijų, skanių, bet tuo pačiu stilingų, kepinių bei gardaus maisto. Kiekvieną šventę stengiuosi sukurti taip, kad liktų gražių prisiminimų.

Šią vasarą įgyvendinsiu dar vieną savo svajonę - išleisiu bendrą „Renata Poccia“ papuošalų, aksesuarų ir „Išbandyti receptai” gardėsių elektroninį žurnalą.

- Dirbate ir Lietuvoje, ir užsienyje. Kokie skirtumai tarp mūsų ir Italijos nuotakų, klienčių pageidavimų, moterų stiliaus suvokimo?

- Tai labai individualu. Aš visada sakau, kad visoms nuotakoms būdinga viena – tą dieną jos nori jaustis pačiomis gražiausiomis. 

Lietuvės yra drąsios, nebijo spalvų, originalių idėjų, išskirtinių ir linksmų detalių fotosesijoms (pavyzdžiui, savo fotosesiją papildyti linksmomis nuotraukomis su mano kurtomis peliuko ausytėmis). Na, o italės yra konservatyvesnės. Jos nori atrodyti elegantiškai, bet santūriai.

- Nuo ko pradedate kurti papuošalus? Ar daug bendraujate su nuotakomis?

- Užbaigtus darbus iš kolekcijų klientės visada gali įsigyti internetu. Savo darbus siunčiu paštu į visus pasaulio kampelius.

Individualiems užsakymams labai mėgstu „gyvus” susitikimus akis į akį. Kai tik turiu progą ir grįžtu į Lietuvą, visada stengiuosi asmeniškai susitikti su visomis klientėmis, kurios tuo metu nori įsigyti ar apžiūrėti naujus darbus. Deja, dėl atstumo, ir dėl po visą pasaulį išsibarsčiusių mano klienčių, dažniausiai pirmasis kontaktas  įvyksta elektroninėje erdvėje. Mes aptariame detales, aksesuaro viziją. Dažnai klientė atsiunčia suknelės ar patikusio aksesuaro nuotrauką. Klausia patarimų apie spalvas, tendencijas, kas geriau derėtų ir pan. 

Antras etapas – eskizai. Nusiunčiu klientei 2–3 eskizus. Na, o ji išsirenka jai priimtiniausią variantą. Tada siunčiu kainos pasiūlymą. Pasitaiko, kad dizainą tenka derinti prie nuotakos biudžeto. Pavyzdžiui, esu linkusi naudoti tik labai kokybiškas medžiagas (sidabrą, natūralius akmenis, aukštos kokybės gėlavandenius perlus, gryno aukso detales), tačiau klientei paprašius sumažinti kainą, brangesnius akmenis keičiu pigesniais, natūralius perlus atstoja kriaukliniai ir pan.

Kad ir kaip ten būtų, visada stengiuosi išlaikyti rafinuotumą.

- Kokie Jūsų kūrybiniai planai?

- Paskutiniu metu tenka derinti dizainerės ir mamos darbus, todėl natūralu, kad idėjas esu priversta  įgyvendinti lėčiau nei pati to norėčiau. Esu labai veikli, todėl mano planuose yra dvi kolekcijas per metus. Dabar noriu papildyti jau esamas kolekcijas (vaikų krikštynoms, moteriškus ir vyriškus marinistinius aksesuarus laisvalaikiui), o rudenį tikrai bus kai kas naujo! Kas? Prisijunkite prie mano socialinio puslapio „Renata Poccia Jewelry & Accessory" ir apie tai sužinosite pirmi! Iki!