Ir nieko nėra tuomet blogiau, kaip žliaugiantis prakaitas. Siūlome kelių lygių - kasdienę, keliskart per savaitę ir ekstra - antiprakaitinę programą, padėsiančią efektyviai sumažinti prakaitavimą.

KIEKVIENĄ DIENĄ

1. Prieš eidamos miegoti, nuskustas pažastis patepkite obuolių actu, o ryte nusiprauskite muilu. Acto rūgštis visą dieną saugos jus nuo prakaito kvapo.

2. Ant labiausiai prakaituojančių vietų užtepkite sodos košelės (soda, šiek tiek atskiesta vandeniu), palaikykite 20 minučių ir nuplaukite. Prakaito išskirsite mažiau.

3. Maudykitės po kontrastiniu dušu, perliekite kūną drungnu vandeniu - tai sustiprins jūsų nervų sistemą, pakels kraujagyslių tonusą.

4. Nepamirškite rytinės gimnastikos ir savimasažo - treniruotas kūnas mažiau prakaituoja.

5. Vakarais įliskite į šiltą vonią su jūros druska (gali būti ir aromatizuota). Tokia vonia sumažins prakaito liaukų aktyvumą.

EKSTRA ATVEJU, KAI BŪTINA

1. Per dieną itin gausiai prakaituojančias vietas nuplaukite ąžuolo žievės nuoviru - jis ne tik sugeria prakaitą, bet ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.
Gaminimas: 2 šaukštus smulkintos ąžuolo žievės suberkite į emaliuotą indą, užpilkite 1 stikline virinto vandens, uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies 30 minučių. Paskui leiskite atvėsti, perkoškite, tirščius nusunkite. Pripilkite virinto vandens tike, kad nuoviro turėtumėte 1 stiklinę ir laikykite skystį šaldytuve ne ilgiau kaip 2 paras.

2. Taip pat vietoj minėto nuoviro galite naudoti ir acto skiedinį (1 dalis acto ir 4 dalys vandens).

3. Namų vaistinėlėje esantis 1-2 proc. salicilo spiritas - irgi puiki tepimo priemonė, apsaugosianti nuo prakaitavimo.

4. Jei stipriai prakaituoja veidas, kelis kartus per dieną nuvalykite veido odą šviežio agurko griežinėliu.

2 KARTUS PER SAVAITĘ

1. 15 minučių pagulėkite vonioje su pušų spyglių arba ąžuolo žievės nuoviru.

2. Jei leidžia sveikata, žiemą plaukiokite baseine, o vasarą - upėje, ežere, jūroje.

ĮSIDĖMĖTI. Nepiktnaudžiaukite antidepresantais. Jie mažina prakaitavimą, tačiau blokuodami prakaito liaukas, jie gali sukelti uždegimą.