Moterys koncentruojasi į savo krūtinę, vyrai  į moters krūtinę, užpakalį ir tai, kas tarp jų  liemenį. Vyrai vertina visumą, o ji, remiantis tyrimais, turi būti tokia  vyrui atrodo patraukli ta moteris, kurios liemens apimtis yra maža.

Škotijos mokslininkai išsiaiškino: kuo aiškesnė moters talija, kuo mažesnė jos apimtis, tuo vyras rečiau kenčia nuo erekcinės disfunkcijos ir yra labiau patenkintas savo seksualiniu gyvenimu..

Tokių kūno proporcijų moterys vyrams atrodo patrauklesnės, todėl vyrai gyvena intensyvesnį seksualinį gyvenimą, patiria daugiau malonumo.

Jau ir anksčiau buvo atlikti tyrimai ir patvirtinta, kad vyrai moteris su „smaugtu" liemeniu laiko patrauklesnėmis. Žvelgiant iš evoliucijos taško tikėtina, kad pilni, apkūnūs žmonės, kurių kūno proporcijos pažeistos, sąmonėje asocijuojasi su ligomis.

O norėdami ištirti ryšį tarp moters talijos apimties ir vyro lytinės funkcijos, taip pat moters patrauklumą vyrui, ekspertai panaudojo klausimyną, vadinamą Tarptautiniu erekcinės funkcijos indeksu (International Index of Erectile Function). Taip pat buvo skaičiuojamas seksualinių kontaktų dažnumas. Tyrime dalyvavo 700 vyrų iš Čekijos nuo 35 iki 65 metų amžiaus.

Ir šio tyrimo rezultatai štai tokie: vyrai, kurie rečiau susidūrė su lytinio gyvenimo problemomis, turėjo jaunesnes partneres plonu liemeniu; taip pat pačių vyrų amžius buvo jaunesnis. Be to, seksualinio pasitenkinimo lygis šios grupės vyrų pasirodė esantis aukščiausias.

Remiantis psichologijos profesoriumi Stuartu Brody, moterį plonu liemeniu vyrai įvardino kaip patraukliausią, nepriklausomai nuo abiejų partnerių amžiaus.

Galimos dvi priežastys: riebalai ant moters talijos veikia hormonų lygį (jį žemina), o to pasekmė  moters seksualinio geismo (libido) sumažėjimas. Antra priežastis  lieknesnės moterys tiesiog vyrams yra patrauklesnės.

Profesoriaus teigimu, lieknesnės moterys palankiau veikia vyro seksualinį gyvenimą dažnesnis seksas, stipresnė erekcija, didesnis pasitenkinimas. Pilnesnis liemuo asocijuojasi su ligomis, lėta medžiagų apykaita, mažesniu paslankumo lovoje, tingumu.

Kokios naujienos moterims? Tyrėjai pastebėjo, kad kuo didesnė yra vyro liemens apimtis, tuo mažesnis jo seksualinis pasitenkinimas.

Paprasta tiesa: moteris turi rūpintis savimi, prisižiūrėti, nepamiršti savo gyvenimo. Kai gyveni kitų gyvenimais, nebelieka laiko sau. O kai to laiko jau turi, tai žiūri, kad nebelieka žmogaus, su kuriuo norėtum tą gyvenimą gyventi.

Mielosios, šturmuojam sporto prekių parduotuves! Perkam lankus ir sukam ant liemens. Judam, krutam ir grakštinam savo linijas. Pačios būsime laimingos, patenkintos seksualiniu gyvenimu, ir vyras nekentės nuo sutrikusios erekcijos.

Nors... Ar ne per didelė atsakomybė gelbėti vyrą ir jo potenciją? Ar daug yra vyrų, kurie palaikytų moterį ir gelbėtų ją nuo menkos savivertės, nuo antsvorio? Kurie padėtų ir palaikytų savo mylimąją, kad ji vėl jaustųsi gerai?

Be to  jei vyras užsiauginęs pilvą, tai seksualinis pasitenkinimas jo mažesnis, ir kažin ar ta grakšti stirna jį įkvepia. Labai norėčiau, kad mokslininkai ištirtų, ar moterims patinka mylėtis su vyru, kurio talijos neįmanoma rasti...