Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Kosmetinėje – iki 10 priemonių

Apklausa atskleidė, kad 64 proc. moterų grožio procedūroms kasdien skiria iki 30 minučių. Dažniausiai moterys savo kosmetinėje talpina iki 10 kosmetikos priemonių (41 proc.), o daugiau nei 10 kosmetikos priemonių turi 24 proc. apklaustųjų.

Net 65 proc. moterų, dalyvavusių apklausoje, dekoratyvinę kosmetiką naudoja kasdien, nors 87 proc. teigia, kad kasdienis makiažas turi būti kuo natūralesnis, tik paslepiantis trūkumus. 26 proc. apklaustųjų dekoratyvinę kosmetiką naudoja tik vakarėlių ir švenčių metu.

Tyrimo duomenimis, Lietuvos moterys daugiausia dėmesio skiria savo veido puoselėjimui (49 proc.), o savo dienos neįsivaizduoja be blakstienų tušo (50 proc.). Tačiau vos 1 proc. apklaustųjų akių vokų šešėliai yra nepakeičiama kosmetikos priemonė.

Kosmetikai – iki 50 litų per mėnesį

Beveik pusė apklaustųjų per mėnesį kosmetikai išleidžia iki 50 litų (48 proc.) ir dažniausiai ją įsigyja specializuotose kosmetikos parduotuvėse (73 proc.), o 57 proc. yra užsisakę prekių iš kosmetikos platintojų.

Renkantis kosmetikos priemones didžiausias dėmesys skiriamas produkto sudėčiai (33 proc.). Taip pat įtaką apsisprendimui, kokį produktą pirkti, daro patirtis, naudojant tam tikrą priemonę (19 proc.), gamintojas (18 proc.) bei rekomendacijos (16 proc.).

Tyrimas atskleidė, kad didžioji dauguma moterų kosmetiką naudoja savo grožiui paryškinti (48 proc.) ir vos 29 proc. moterų kosmetiką naudoja trūkumams paslėpti. Net 71 proc. apklaustųjų seka kosmetikos naujienas ir jas pritaiko sau.