Po bet kurios kūno vietos depiliacijos būtina naudoti drėkinamąsias priemones. Nesvarbu ar šalinate plaukelius vašku, epiliatoriumi ar skutimosi peiliukais, oda vis tiek dirginama. Yra įvairiausių priemonių į kurių sudėtį įeina medžiagos lėtinančios nepageidaujamų plaukelių augimą. Šie specialūs losjonai skirti naudoti po depiliacijos, nuramina odą, mažina paraudimą, niežulio pojūtį.Bet yra ir natūralių būdų išvengti diskomforto. 

Po depiliacijos būtina:

Bent porą dienų reikėtų vengti tiesioginių saulės spindulių.

Jei jūsų oda itin jautri, vertėtų vengti pirties ar karštos vonios procedūrų.

Odą patepkite drėkinančiu kremu, puikiai odą nuramina visi riebūs kremai. Tam galite naudoti ir rankų kremą be sintetinių kvapiųjų medžiagų.

Po depiliacijos mūvėkite natūralaus audinio, neveržiančias kelnaites, kojines ar palaidines, priklausomai nuo to kurią vietą depiliavote.

Jei oda visgi sudirgo, išbandykite raminačias ir maitinančias kaukes, kurias lengvai pasigaminsite iš natūralių produktų.

Medaus kaukė

Sumaišykite tris šaukštus medaus su tokiu pačiu kiekiu plaktos grietinėlės. Užtepus ant sudirgusio odos ploto, palaikykite 20 minučių ir švariai nuplaukite.

Ramunėlių ir šalavijo kaukė

2 šaukštus ramunėlių žiedų bei šaukštą šalavijo lapų užplikykite stikline verdančio vandens. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Paruoštame skystyje sudrėkinkite marlę ir dėkite ant sudirgusios odos. Palaikykite apie 20 minučių ir švariai nuplaukite.

Shutterstock nuotr.