Statistika rodo, kad kas trečias vyras svajoja apie meilužę, kurios seksualinis pajėgumas ir aistros lovoje būtų nepasotinamos. Nimfomanė – moteris, kuriai seksualinių nuotykių niekada nebus gana – lyg uždraustas, bet labai saldus vaisius, kurio jie trokšta. Brangieji, nusiraminkite – ne viskas auksas, kas juo žiba. Kad ir kaip lytiškai save įvertinate, tačiau meilės batalijoje su nimfomane jūs niekada neužimsite lyderio pozicijų. Tikėtina, kad jau po kelių lytinių aktų ištrauksite baltą vėliavą ir norėsite nuo jos bėgti neatsigręždami.

Nimfomanija – toks pats seksualinis sutrikimas, kaip frigidiškumas (moterims) ar impotencija (vyrams). Psichiatrai nimfomaniją vadina hiperseksualumu. Tai padidėjęs patologinis seksualinis potraukis, kuris pasireiškia liguista seksualinių partnerių paieška, varginančiais daugkartiniais orgazmais, padidėjusiu jautrumu. Nimfomanija – tai priklausomybė nuo sekso (ir niekuo nėra geresnė už alkoholiko, prisiekusio rūkaliaus ar azartinio šokėjo likimą).

Pagrindinė priežastis – hormonų sutrikimas, kurį lemia fiziologiniai procesai. Tarkim, nimfomanija gali pasireikšti paauglystėje arba moteriai laukiantis kūdikio. Taip pat hiperseksualumą gali nulemti ir traumos, neuroinfekcinės ar smegenų auglių, antinksčių ligos, sudėtingas gimdymas ar net abortas.

Jei jau pradėjote dejuoti, kad tai šių laikų ištvirkusios visuomenės liga, galite nusiraminti. Nimfonių būta nuo neatmenamų laikų. Štai Valerija Mesalina, gyvenusi maždaug apie 20 m. pr Kr., buvo tokia ištvirkėlė, kokių reta net šiandien. Ji, būdama dar tik keturiolikos metų, tapo 50-mečio Romos imperatoriau Klaudijaus žmona. Karališkoji galva tiesiog buvo pamišęs dėl savo žmonelės, o ji, negalėdama pasitenkinti pagyvenusio vyro suteikiamomis meilės dozėmis, ištvirkavo su visais, kas tik su tuo sutiko. Valerijos organizuojamos orgijos iš pradžių vyko su rūmų tarnais, tačiau ilgai nereikėjo laukti, kai į tai buvo įtraukta ir pusė Suburto miesto gyventojų. Ji, norėdama patenkinti savo besotę aistrą, tapo prostitute... Šios nimfomanės gyvenimas ilgai netruko – 28-erių jai buvo įvykdyta mirties bausmė.

Nimfomanė gali kentėti dėl šio sutrikimo: jausti kaltės jausmą, kad ji tokia, gali susirgti depresija ar net mėginti žudytis. Kas iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog turėtų būti seksualinio gyvenimo privalumas, malonumas, ima tą žmogų kankinti. Kiek yra nimfomanių? Sutinkama viena iš 2,5 tūkstančio moterų. Gal jų yra ir daugiau, bet visuomenės mąstymo stereotipai jas verčia dangstytis, slėpti savo potraukį ir aistrą, o tai sukelia dar didesnius psichologinius sutrikimus. 

Manoma, kad hiperseksualumą išprovokuoja perdėtai religinga šeima, sekso, kaip purvino ir draudžiamo dalyko, suvokimas. Tokią iškreiptą informaciją gavusi mergaitė, užaugusi itin norės ragauti to draudžiamo vaisiaus. Seksas jai tampa tarsi išsigelbėjimu nuo vienatvės, nerimo. Kitas variantas – ankstyvi lytiniai santykiai arba vaikystėje patirta seksualinė prievarta. 

Medikai taip pat teigia, kad esama ir fiziologinių priežasčių, pavyzdžiui, hormonų sutrikimas arba kiaušidžių vėžys. 

Žinoma, nimfomanija yra sutrikimas. Tačiau psichologai sako: jei moteris sutinka tokio paties temperamento partnerį, jų gyvenimas gali būti nuostabus, nes jame netrūks nei sekso, nei vidinio abiejų partnerių pasitenkinimo.

Tačiau faktas toks, kad mažai tokių, kurie šiuo sutrikimų mėgaujasi. JAV net įkurta anoniminė psichologinės pagalbos telefonu linija žmonėms, kurie jaučia priklausomybę nuo sekso.