Paprastai nesprendžiu apie žmogų pagal jo išvaizdą, tačiau Simona – jos kresna figūra, šiurkštūs plaukai, beformiai drabužiai, tikrai nerodė, kad ji – priklausoma nuo sekso. Po teisybei, kai ji išsikrovė fizikos vadovėlius, apibūdinimas „priklausoma nuo sekso“ būtų paskutinis šovęs į galvą.

Mudvi su Simona atsitiktinai patekome į vieną kambarį, bet „Facebook“ atskleidė, kad mus šis tas sieja: abi buvome iš to pačio miestelio, abi muzikantės, abi pradedančios magistrės, taigi turėjau daug vilčių, kad gerai sutarsime.

Ji buvo pirma mano kambario draugė, todėl buvau nusiteikusi stengtis, kad santykiai būtų geri, galbūt net taptume draugėmis. Pirmas savaites viskas buvo gerai. Tol, kol ji nesusipažino su Roku.

Tą dieną ji grįžo namo vėlai, šypsodamasi įėjo į kambarį ir krito ant savo lovos. Nereikėjo klausti, kas atsitiko, nes ji pasitenkinimu švytinčiomis akimis atsisuko į mane ir pasakė: „Su kai kuo susipažinau.“ Tada džiaugiausi už ją, juk laikiau Simoną drauge, džiaugiausi, kad jai pasisekė nelengvame studentų pasimatymų pasaulyje.

Būtų per maža sakyti, kad jų santykiai greitai progresavo. Jau kitą dieną Simona grįžo namo dar vėliau. Ji įgriuvo į kambarį kikendama. Palaikiau tai geru ženklu ir šypsodamasi paklausiau: „Šiandien vėl kalbėjotės su Roku?“

„Ne tiek daug kalbėjomės“, – prapliupo ji kvatoti. Nervingai sukikenau, bet dar nesupratau, kas vyksta. Tada ji metė bombą: „Policija mums skyrė baudą už tai, kad darėme TAI parke.“

Spoksojau į Simoną apstulbusi, o ji kvatojosi. Vis dar tylėjau, o ji po kelių minučių išvertė kuprinės turinį ant lovos – ten buvo apie 100 prezervatyvų. Man žandikaulis atkaro. „Ar čia ?..“, – paklausiau rodydama į juos.

„Taip, – atsakė ji. – Ji sušlavė prezervatyvų krūvą į naktinę spintelę (kur buvo ir vibratorių kolekcija) ir išjungė šviesą.

Nesuvokiau, kaip ji gali taip lengvabūdiškai elgtis. Jau įsivaizdavau Simonos pašalinimą iš universiteto, iškraustymą iš bendrabučio, nesėkmingą karjerą ir verkiančius vaikus, kurie taps narkotikų prekiautojais ir striptizo šokėjomis. Mano protas tiesiog virė, o jos – ne. Ji miegojo. Pirmą kartą susimąsčiau, kas per žmogus mano kambario draugė.

Po kelių dienų grįžau namo beveik prieš vidurnaktį po tinklinio treniruotės, o ji paklausė, ar galėtų kelias valandas pabūti kambaryje su kažkokiu Dariumi. Nors buvo labai vėlu, turėjau krūvas namų darbų kitai dienai, todėl sutikau, naiviai tikėdamasi, kad tai tik vienas kartas. Maniau, mudvi su Simona turime skirtumų, bet vis tik darysime kompromisus, kad abiem būtų geriau.

Kitą rytą žiovavau per chemijos testą ir atsiminiau vakarykštį nutikimą, tada pagalvojau – visgi tai buvo įžūlu. Nesuvokiau, kaip ji gali būti tokia nesupratinga, be to, mane šokiravo tai, kad ji labai greitai įsileido dar vieną vaikiną į lovą. Turint omenyje griežtą mano auklėjimą (katalikai tėvai, glaudūs santykiai šeimoje, socialinio gyvenimo nebuvimas), sulaukus 15 metų vis dar buvau iš tų merginų, kurioms bučiniai atrodė ohoho. Bet mane pribloškė ne tai, kad ji gyvena seksualinį gyvenimą, o tai, kad jos seksualinis apetitas sparčiai augo.

Sekso tremties naktų per kelis būsimus mėnesius buvo labai daug. Simona naudojosi mano neryžtingumu ir ėmė išprašyti mane iš kambario kelis vakarus per savaitę – visada tarp 23 val. ir ryto. Kad ir kokie atsiskaitymai manęs būtų laukę, ji niekada nepamiršdavo įspėti dėl laiko „dviese su Roku, Dariumi, Algiu, Tomu ir kitais“. Visų vardų jau ir nebepamenu.

Spalio pabaigoje tas pirmasis vaikinas Rokas atsikraustė į mūsų kambarį. Jis nebuvo studentas, dirbo tik dalį dienos užkandinėje netoli bendrabučio, taigi nuolat maldavosi kambaryje. Drabužius jis sukrovė jai po lova, jo dantų šepetėlis buvo vonioje, beveik kas kartą grįžusi į kambarį rasdavau juos veiksmo viduryje arba eidavau prie savo stalo per išmėtytus prezervatyvų pakelius, arba sustingdavau prie durų, pamačiusi nuogą Roką, laikantį vibratorių ištiestoje rankoje.

Kartą radau jį sėdintį nuogu užpakaliu ant kėdės prie mano stalo. Baigiantis metams iš vienos Simonos bičiulės sužinojau, kad man išvažiavus pas tėvus, Simona su Roku sustumdavo mūsų lovas, kad turėtų daugiau vietos savo seksualinėms pramogoms.

Mano gyvenimas tapo tiesiog apgailėtinas, jaučiausi nepageidaujama savo kambaryje. Simonos priklausomybė seksui pavertė jį pragaru, juo labiau, kad tais metais mano prašymo perkelti kitur nepatenkino.

Žvelgdama atgal į šią ne itin malonią patirtį galiu pasakyti, kad daug išmokau, daug sužinojau ne tik apie save, bet ir apie žmones. Gyvenau su žmogumi, kuris kardinaliai skyrėsi nuo manęs, tai nebuvo lengva, bet paskatino suvokti realybę, kuri buvo kitokia, nei mane mokė tėvai.

Galiausiai tenka susivokti, kas esi, su kuo gali gyventi. Nors dėl Simonos priklausomybės seksui mūsų kambarys buvo virtęs praktiškai bordeliu, tik jos dėka išmokau jausti didžiulį dėkingumą už vienviečius kambarius.