Pirmiausia  pačios moterys maždaug nuo 35 metų pradeda palankiau vertinti savo kūną. Jei jaunystėje jos kabinėdavosi prie įvairiausių smulkmenų, dabar į viską žiūri kur kas paprasčiau. Gali būti todėl, kad jos tiesiog atranda daugiau laiko įvertinti fizinio ir vidinio grožio reikšmę, taip pat jos geriau pažįsta vyrus. Taigi, kas brandžioms moterims dar padeda geriau pažinti savo kūną ir spinduliuoti seksualumu?

Visai neseniai ir pati patekau į tokią situaciją, kuri leidžia į viską pažvelgti iš laiko distancijos. Tėvų namuose tvarkiau senienas ir vienoje krūvoje aptikau savo dvyliktos klasės bendraklasių nuotraukų albumą (garantuoju, kad visos turite tokias vinjetes). 

Ėmiau versti vieną po kito albumo puslapius ir, aišku, ieškoti savęs. Ir štai aš – ilgakasė aštuoniolikinė, kuri sau atrodė tokia stora, kreivais dantimis ir labai nesimpatiška. Nežinau, kas nutiko, bet dabar į nuotraukas žvelgiau su su dideliu pavydu, pasididžiavimu ir nuostaba. Kas ta gražuolė, spindinčiais ilgais plaukais, seksualia figūra ir žavia šypsena?

Supratau: tiesiog tada aš savęs nelaikiau simpatiška, nes trūko elementaraus pasitikėjimo savimi, padrąsinimo iš šalies ir objektyvaus savęs vertinimo. O kas pasikeitė dabar?

Nuotr. Shutterstock

Daugelis trisdešimtmečių jums pasakys, kad tik dabar pradeda save suvokti. Kitaip tariant, prasideda tikrasis ir visavertis moters gyvenimas. Viena pažįstama, kurią mano draugai apibūdina kaip labai išvaizdžią ir seksualią moterį, sako, kad būtent tokia pagaliau jaučiasi. Ji teigia, kad kasdien girdi komplimentus, jog atrodo jaunesnė nei iš tiesų yra. Ji didžiuojasi savo amžiumi ir lyg gėlė saulę geria komplimentus. 

Akivaizdu, kad vienas svarbiausių moteriškojo žavesio elementų  mąstymas ir požiūris į save. Moteris, flirtuojantis su vyru, turi nepamiršti dviejų dalykų: pirmiausia – jo patrauklumo (negalite susitelkti tik į save, antroji pusė taip pat nori būti pastebėtas), antra  pasitikėjimo savimi ir seksualumo, kurį spinduliuodama bus patraukli, nepriklausomai nuo jos amžiaus

Savo pačios seksualumo suvokimas tolygus kitų įvertinimams ir komplimentams. Moteris, suvokianti save kaip seksualią, laukiamą, geidžiamą, tokia ir bus. Patraukli dama visada parodys, kad myli savo kūną, juo didžiuojasi. 

Ji neturėtų slėpti savo amžiaus, nes tai  vienas didžiausių jos privalumų. Tos, kurios savo apranga, elgesiu ir gyvenimo būdu bando sustabdyti laiką, dar ir meluodamos amžių, atrodo juokingos ir labai kompleksuotos

Štai viena pažįstama moteris, norėdama prisitaikyti prie jaunų kolegų, elgiasi lyg paauglė: dėvi trumpas palaidines, mūvi viską išryškinančius jaunystės džinsus, laksto po vakarėlius, visa siela bando gyventi dvidešimtmetės ritmu. Net ir vyrą verčia visiems pasakoti, kad jai 40, nors ir veide, ir pase įrašyti 45 metai. Ji tikrai neatrodo patraukli ar seksuali. Aplinkiniai tik gūžčioja pečiais... Kodėl brandi moteris taip stipriai įsitvėrusi jaunystei į skvernus? 

Kiekvienos moters seksualumas prasideda nuo to, kad ji save myli tokią, kokia yra. Ar sutinkate?