Beprotiškai mylėjau vyrą, stengiausi lepinti jį skaniomis vakarienėmis ir fiziniais malonumais. Auklėjau vaikus iš visos širdies, aukodavau jiems savo laisvalaikį ir kiekvieną laisvą minutę. Skrupulingai laikiausi dietų. Dirbau kiekvieną dieną sunkiai ir daug. Lenkiau nugarą iki išnaktų. Dariau viską, kad tik būčiau tobula mama, žmona, darbuotoja, draugė, namų šeimininkė namuose, meilužė lovoje ir dama visuomenėje. O rezultatas buvo visiškai priešingas.

Vyras „ėjo į kairę“ ir vakarais mieliau užmigdavo nusisukęs į sieną, vaikai bėgo iš pamokų ir rinko dvejetus, svoris augo kaip ant mielių, nors buvau vandeniu gyva, o viršininkas pasiūlė pasiieškoti kito darbo.

„Ką, po galais, aš dariau ne taip? – klausdavau savęs naktimis įsikniaubusi į pagalvę. – Kodėl sekasi visiems, bet ne man?“

Po kurio laiko pabodo vargšės nevykėlės vaidmuo ir aš pradėjau galvoti ir analizuoti, kodėl taip yra, nors neturėtų. Gyvenimas nėra loterijos bilietas, kurį gali išlošti. Gyvenime daug dalykų reikia padaryti pačioms.

Dabar esu patenkinta tuo, kokia dabar esu ir kaip gyvenu, ką turiu ir ko pasiekiau.

Tačiau kelias, kuriuo ropojau iš savo mėšlo duobės pastaruosius metus, buvo nelengvas. Kelyje link savo asmeninės laimės, turėjau perprasti kelis paprastus, bet labai reikšmingus dalykus.

Skaitykite 5braskes.lt ir savo išmaniajame telefone! Parsisiųskite programėles: „iPhone“;„Android“.

„Auksinė (ne)sėkmės formulė“

Pagrindinė „Auksinės sėkmės formulės“ paslaptis yra ta, kad ji neegzistuoja. Nei gyvenime, nei darbe, nei šeimoje, nei virtuvėje, nei lovoje. Colinas Powellas kartą pasakė: „Nėra tokio dalyko, kaip sėkmės paslaptis. Negalima gaišti laiko veltui ieškant rakto į sėkmę. Reikia visą dėmesį sutelkti į savęs tobulinimą, sunkiai dirbti, mokytis iš klaidų, ir atkakliai siekti rezultatų“.

Užsienio sėkmės treneriai perspėja, kad patys mėgstamiausi pagrindiniai pralaimėtojų žodžiai yra: „Aš visa tai žinau“.

Šis vaikinas yra protingas, tik pasaulis kvailas, nes jo nesupranta“, – ironizuodavo senovės išminčiai. Ir jie buvo teisūs. Pralaimėtojai yra tie, kurie laiko save laimėtojais.

„Aš nesu pakankamai jaunas, kad viską žinočiau“, - mėgdavo sakyti Oscaras Wilde'as. Su amžiumi ateina išmintis ir suvokimas, kad nesi tobulas, bet norėtum tokiu būti.

Kodėl žodžiai „Aš visa tai žinau“ yra žalingi? Nes nebemotyvuoja mūsų domėtis, išmokti, sužinoti naujų dalykų ir tobulėti kaip asmenybei.

Šiuolaikiniame versle, kur viskas keičiasi labai greitai, privalote nuolat mokytis net ir tada, jei tikrai viską apie tai žinome.

Konfucijus sakė: „Nepanaudoti žinių yra blogis“. Labai dažnai žinios yra pražūtingos, nes jos nėra pritaikomos realybėje.

Magiški žodžiai

Norėdami kažką pasiekti, jūs kartojate sau tokias magiškas frazes: „Aš esu rami“, „Aš esu sveika“, „Aš esu turtinga“, „Aš numesiu svorio“, „Aš esu graži“, „Aš esu laiminga“ ir tt. Tačiau šie pozityvūs užkalbėjimai neveikia. Žinote, kodėl?

Dažnai sakydamos: „Aš esu rami“, iš tiesų manote, kokia esate nekantri. Sakydama: „Aš esu turtinga“, galvojate, kad esate vargšė. Todėl ir rezultatas būna apie tai, ką jūs nesąmoningai galvojate, o ne ką bandote sau įteigti.

Turite gydyti ne simptomus, bet ligas. Jei ant medžio pradėjo džiūti lapai, būtina gydyti medį, o ne lapus.

Taip pat ir su pozityviomis frazėmis. Jomis turite tikėti, o ne tiesiog garsiai išrėkti.

Išnaudokite nepasitenkinimą

Sėkmingi žmonės visada nepatenkinti esama padėtimi. Tas nepasitenkinimas ir yra jų vidinė motyvacija.

Nelaimingi žmonės nuolat skundžiasi dėl savo nuovargio ir sunkių darbų. Tačiau jie nieko nedaro. Sėkmingus žmones nepasitenkinimas situacija įkvepia naujiems laimėjimams, paskatina judėti į priekį link savo tikslų.

Įkvepiantis nepasitenkinimas – jūsų didžiausias padėjėjas ir skatintojas. Nepasitenkinimas esama situacija padeda jums pasiekti daugiau. Jūs turite būti nepatenkinti dabartine situacija ir jaustis nepatogiai vien tam, kad imtumėtės veiksmų ir pakeistumėte savo gyvenimą.

Jei esate laimingas sėdėdamas vienoje vietoje, negalėsite parodyti savo geriausių sugebėjimų. Taigi, jei esate nepatenkinti su kažkuo, paklauskite savęs, kaip jūs galite kūrybingai išspręsti problemą ir pradėkite veikti.

Norint sulaukti sėkmės gyvenime ir versle, jums reikia eiti teisinga kryptimi. Rytų išminčiai sako: „Kelių daug, bet tik viena išeitis.“ Ši išmintis yra universali visose kultūrose. Jei radote savo kelią, jums nereikės bandyti žmones paskui save vilioti. Patys žmonės seks paskui jus.

Tai amžina tiesa, kuri pasiteisina ir darbe, ir gyvenime, ir versle. Svarbiausia – rasti save ir savo mėgstamą dalyką, ir tada viskas pavyks lengvai ir natūraliai.

Keturi pokyčių dėsniai

Prieš pradėdami savo sėkmingą gyvenimą, turite tam pasiruošti ir atsinaujinti. Nes jei svajojate įsigyti naują kilimą, išmeskite seną. Nauja ateina tik tada, kai atsikratote seno ir atlaisvinate vietą.

Nebijokite atsisveikinti su tuo, kas jums nereikalinga. Ar jums nepriklauso. Nesvarbu, tai būtų daiktas ar žmogus. Jeigu jūsų mylimasis susirado kitą, turite jį paleisti. Nes pas jus meilė ateis tik tada, kai būsite laisva ne tik fiziškai, bet ir emociškai.

Nepamirškite, kad mintys materializuojasi. Todėl svajokite labai atsargiai. Nes svajonės tampa realybe. Jei nesvajojate apie egzotišką kelionę, į ją niekada ir neišsiruošite. Jei savęs nematote su tobulu vyru, tokio niekada nesutiksite ir realybėje.

Nusišypsokite ir pasaulis nusišypsos jums. Kuo daugiau liūdesio, nevilties ir neapykantos skleidžiate aplinkiniams, tuo daugiau neigiamų emocijų prisigeriate iš aplinkos. Esame emocinės šiukšlių dėžės, todėl kaupkime tik teigiamas mintis ir kitiems stenkimės duoti tik tai, ką patys norėtume gauti.