Nors įraše matomi senoliai nėra lietuviai, tačiau ir mūsų šalyje galima sutikti pagyvenusių žmonių, kurie nepasiduoda laiko tėkmei ir mėgaujasi senatve.

Vilniaus centre sutikta 75-erių Nijolė pasakojo, kad pas mus priimta manyti, jog vyresnis žmogus turi ramiai gyventi, riboti savo pramogas ir kaupti maišelyje pinigus, kurių gali prireikti vaistams. Su vyru kasmet lekiame į Turkiją ir Egiptą, ten buvome gal 10 kartų! Ten pailsime nuo kasdienybės, atgauname jėgas, pasisemiame įspūdžių visiems metams“, – sako garbaus amžiaus moteris. Tačiau ji sutinka, kad finansinės galimybės daugeliui Lietuvos senjorų pakiša koją pramogoms. 

68-erių metų Jonas, vis dar dirbantis sargu vienoje nedidelėje įmonėje, yra įsitikinęs, kad puiki galimybė pakrutinti kaulus – „Bočių“ organizacijos. Jis ten randa bendraminčių, su kuriais ne tik gali smagiai paplepėti prie kavos puodelio, bet ir patrypti šokių aikštelėje. „Visą gyvenimą labai mėgau šokius, senatvė nieko nekeičia, gal net daugiau to noro atsiranda“, –  sako jis. 

Siūlome pasižiūrėti keletą vaizdo įrašų, kuriuose senjorai linksminasi taip smagiai, kad net jaunimui reikėtų pavydėti tokio vidinio parako.