Nors plaukų augimo greitis daugiausiai priklauso nuo žmogaus genetikos (deja, kai kurioms tiesiog nelemta turėti pečius siekiančių garbanų), mitybos įpročių ir sveikatos būklės, bet vidutiniškai Europos kilmės žmonėms auga po 1 cm per mėnesį (po 0,035 cm per dieną). Tokiu greičiu, jūs galite tikėtis, kaD per metus jūsų plaukai paaugs daugiausiai 10 centimetrų (nes keletą centimetrų galite palikti tokiems faktoriams kaip nutrupėję galai). 

Šį kartą siūlome išbandyti mūsų skaitytojos Silvijos pasiūlytą plaukų kaukės receptą. Laiške moteris mums rašo, kad kas mėnesį plaukai pailgės ne vienu centimetru, o visais penkiais! 

JUMS REIKĖS: 2 šaukštų sausų garstyčių miltelių; 2 kiaušinių trynių; 2 šaukštų alyvuogių aliejaus; 2 arbatinių šaukštelių cukraus. 

KAUKĖS GAMINIMAS: garstyčių miltelius ištirpinkite vandenyje (geriausia, jei jis būtų truputėlį šiltas). Į masę sudėkite trynius, aliejų ir cukrų, įpilkite dar porą šaukštų vandens. Viską gerai išmaišykite ir tepkite kaukę ant drėgnų plaukų. 

Nuotr. Shutterstock

KAIP TAI DARYTI? Pirmiausia mišiniu įtrinkite plaukų šaknis, galvą apvyniokite rankšluosčiu ir maždaug valandą taip pabūkite. Kaukę reikėtų tepti du kartus per savaitę, o rezultatas bus jau po mėnesio!

AR PAVYKO? Lauksime jūsų atsiliepimų apie tai, kaip veikia ši kaukė. O gal turite savo slaptąjį plaukų auginimo būdą? Pasidalinkite juo su kitomis moterimis, parašykite mums laišką el. paštu: info@5braskes.lt