Aseksualus mokslininkai apibūdina kaip žmones, kurie nepatiria seksualinio potraukio. Arba potraukį jaučia, tačiau tiesiog NENORI mylėtis. Dažniausia to priežastis - itin griežtas auklėjimas, kur vaikai nuolat gąsdinami ir draudžiami, o seksualinis artumas jiems vaizduojamas kaip purvinas ir nuodėmingas reiškinys. 

Kartais aseksualumą įtakoja ir patirta seksualinė prievarta arba nusivylimas lytiniais santykiais.
Tačiau Vaivos draugės, pavadinkime ją Renata, istorija kiek sudėtingesnė.
Renatai 41-eri. Ji  15 metų ištekėjusi už Nerijaus, buvusio kolegos. Su Nerijumi jiedu vaikų neturi, nes abu yra visiškai atsidavę karjerai. 

Jie nuostabiai sutaria. Yra patys tikriausi geriausi draugai, tačiau Nerijus yra aseksualus. Apie tai jis prisipažino po kelerių santuokos metų, kai išsisėmė jo priežastys ir išsisukinėjimai nuo intymių ryšių. Ir dabar jie mylisi geriausiu atveju kartą metuose.

Tačiau situacija komplikavosi, kai Renata susidūrė su Vincu - studijų laikų meile. Nuėję puodeliui kavos jiedu išsišnekėjo apie buvusius jausmus ir suprato vienas kitam vis dar jaučiantys stiprų seksualinį potraukį. Vincas prisipažino, kad jo žmona taip pat atsisako sekso, ir dėl to judviejų santuoka itin kenčia.

Renata apie Vincą papasakojo Nerijui, kuris jau anksčiau jai yra sakęs, kad jis toleruos jos seksą su kitais vyrais, nes pats negali jai suteikti reikiamo artumo. Tačiau Vincas apie Renatą žmonai nepasakoja, sako, ji nesuprasianti ir neleisianti to daryti. Nei Renata, nei Vincas skirtis nežada, tačiau ir  seksualiniam suartėjimui Renata nesiryžta: "Žinoma, kad man trūksta glamonių, šilumos ir fizinio pasitenkinimo, tačiau nežinau, ar mano neištikimybė pateisinama vien todėl, kad Nerijus - aseksualus". 

Ką manote jūs? Kaip jūs elgtumėtės būdamos vieno iš herojų vietoje?