Plaukai dažnai riebaluojasi toms, kurių galvos odoje esančių riebalinių liaukų veikla itin aktyvi. Taip pat gali riebaluotis ir dėl netinkamos priežiūros, prastos mitybos ar tiesiog nuo streso.

Riebalinės išskyros, dengiančios plauką suteikia jiems nepatrauklią išvaizdą, prie jų labiau kimba dulkės. Be to, pastebėta, kad jei galvos oda riebi, labiau slenka plaukai. Gali pasirodyti, kad riebių plaukų problemą sėkmingiausiai sprendžia dažnesnis galvos plovimas, tačiau iš tikrųjų yra ne taip. Dažniau plaunami plaukai kaip tik aktyvuoja riebalinių liaukų veiklą. Jei naudojate plaukų džiovintuvą, laikykite jį šiek tiek toliau nuo plaukų: karštas oras taip pat aktyvina plaukų riebalavimasi.

Tačiau vien trinkti galvą specialiu šampūnu ir tinkamai džiovinti plaukus nepakanka, reikėtų jiems skirti daugiau dėmesio ir pamaitinti natūraliomis kaukėmis, kurios slopina riebalinių liaukų veiklą jų neužkimšdamos.

Maitinančios kaukės riebiems plaukams

1. Sumaišykite 1 šaukštelį medaus, 1 šaukštelį citrinos sulčių, 1 skiltelę susmulkinto česnako, 1 šaukštelį alijošiaus sulčių. Kaukę tepkite ant drėgnų plaukų, apsukite rankšluosčiu ir palaikykite 30-40 minučių. Po to nuplaukite šiltu vandeniu.

2. Verdančiu vandeniu užpilkite 1 šaukštą ramunėlių, 1 šaukštą liepos žiedų, 1 šaukštą dilgėlių. Palaikykite 30 minučių, ir po to nusunkite. Įberkite juodos duonos džiuvėsių ir palaukite, kol jie išbrinks, kad susidarytų tyrelė. Tepkite masę ant drėgnų plaukų, užsidėkite plastiko maišelį ir apsukite galvą rankšluosčiu. Palaikykite maždaug 1 valandą, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

3. Paimkite du šaukštelius ramunėlių žiedų, užpilkite juos 50 ml verdančio vandens ir palaikykite 3-4 valandas. Nukoškite. Išplakite kiaušinio baltymą, kad susidarytų putos, sumaišykite jį su ramunėlių arbata. Mišinį įtrinkite į plaukus ir galvos odą. Palikite, kol visiškai išdžius, o po to išplaukite šiltu vandeniu su šampūnu.

Plaukų skalavimui:

1. Plaukams perskalauti galima naudoti alų. Plaukai žvilgės, bus natūrali formavimo priemonė.

2. Plaukus efektyviai sausina citrinos sultys. 2 citrinų sultis įspauskite į ½ litro vandens, kuriuo perskalaukite švarius, paprastu vandeniu gerai nuskalautus plaukus.

3. 1 šaukštą garstyčių ištirpinkite 1 litre šilto vandens. Po skalavimo šiuo skysčiu, dar perskalaukite plaukus parūgštintu vandeniu.