Ne viena esame mėginusios tuos ar panašius būdus, tačiau arba neturėjome kantrybės, arba nurašėme priemonę kaip neveiksmingą, todėl ir toliau dejuojame dėl duobučių odoje.

Pateikiame pačias populiariausias, paprasčiausias ir efektyviausias priemones naikinti celiulitą namuose.

Šiurkšti kempinė

Nereikalauja didelių išlaidų ir paprasta priemonė, kurią galite įsigyti artimiausiame prekybos centre.
Po dušo ar vonios reikia trinti šiurkščia kempine problemines zonas - pradėkite nuo kojų pirštų ir baikite pilvu. Trinkite stipriai, kad oda paraudonuotų ir imtų degti - tik tada kraujotaka suaktyvės, oda darysis lygesnė.

Eteriniai aliejai

Daugeliui moterų tai bene priimtiniausia priemonė. Aliejų mišiniais tepkite tas vietas, kurios paveiktos celiulito (klubus, šlaunis, sėdmenis, pilvą), ir gerai pamasažuokite. Eterinių aliejų mišinius laikykite vėsioje vietoje ir tamsaus stiklo inde.

Keli aromaterapijos seansų receptai:

* Celiulitą naikina mišiniai iš šildančių aliejų - cinamono, rozmarino. Į 1 šaukštą aliejaus (tinka ir alyvuogių) įlašinkite po 2 lašus eterinių aliejų.

* 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 2 lašeliai karčiųjų apelsinų aliejaus, 2 lašeliai levandos, 2 lašeliai mandarinų eterinio aliejaus.

* 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 4 lašeliai rožių aliejaus, 2 lašeliai nerolių, 2 lašeliai žaliųjų citrinų, 1 lašelis karčiųjų apelsinų aliejaus.

* 1 šaukštas kviečių gemalų aliejaus, 2 lašeliai geranijos, 2 lašeliai nerolių, 2 lašeliai morkų sėklų eterinio aliejaus.

* 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 2 lašeliai mandarinų, 2 lašeliai apelsinų, 2 lašeliai citrinų eterinio aliejaus.

Lieknėjimo šortukai

Reikia į celiulito pažeistas vietas įtrinti anticeliulitinio kremo, apsimauti senas medvilnines kelnaites. Paskui apvyniokite kūną maistine plėvele, ant jos maukitės šortus lieknėjimui, o ant jų - sportines kelnes. Ir tada jau po namus - su dulkių siurblių, šluoste dulkėms ir pan. Tvarkykite namus greitai ir energingai. Kartą per savaitę tokios namų ruošos „su plėvele, ir po mėnesio pamatysite rezultatą!

Kavos šveitiklis

Po dušo ar vonios problemines kūno vietas įtrinkite naminiu šveitikliu. O jis paprastas - į bet kokį kremą kūnui įmaišykite maltos kavos. Prieš naudojimą tegu pastovi bent porą valandų, kad kremas sugertų naudingas kavos savybes bei aromatą.

Tada tepkite masažuodamos, palikite kuriam laikui (tarkim, kol džiovinate plaukus) ir nuplaukite vandeniu (be muilo, netrinkite).

Geras kavos šveitiklis iš kavos tirščių ir alyvuogių aliejaus. Sukamaisiais judesiais masažuokite celiulitines vietas iki raudonumo, kokias 5 minutes dar palaikykite ir nuplaukite šveitiklį šiltu vandeniu.

Medaus masažas

Kursas - 14 procedūrų kas antrą dieną, darykite bent 2 kartus per metus.

Vienai procedūrai reikės: 2 šaukštų skysto nesucukrėjusio medaus ir 10 lašelių apelsinų eterinio aliejaus. Sumaišykite, paimkite į delnus, tapšnokite tą masę ant probleminių vietų - klubų sėdmenų. Veiksmas - spauskite ir atplėškite rankas. Taip meduokite kūną apie 10 minučių (tik neplekšnokite skaudžiai!). Paskui pamatysite, kaip masė ant kūno ims balti - tai ženklas, kad valosi poros, iš organizmo išeina toksinai. Po procedūros nusiprauskite šiltu vandeniu be muilo.

Jūros druska

Joje yra naudingų medžiagų. Jei trinsite odą, bus jums druska kaip geras šveitiklis. Po dušo ar vonios paimkite druskos gabalėlius ir gerokai patrinkite odą, paskui nuplaukite šiltu vandeniu ir įtrinkite anticeliulitinio kremo.

Acto įvyniojimai

Vandenį ir obuolių actą skieskite santykiu 1:1. Galite dar įlašinti eterinio aliejaus - citrinos arba rozmarino.
Tuo skysčiu tepkite celiulitines vietas, apvyniokite maistine plėvele, apsimaukite šiltas kelnes. Lįskite po antklode ir kaitinkitės 1-1,5 val. (tik gal ne per tokius karščius). Paskui nusiprauskite šiltu vandeniu it patepkite kūną kremu.

Šuoliukai

Efektyvi priemonė nuo celiulito - kasdien po 100 šuoliukų! Nešokinėkite aukštai, tačiau ore atpalaiduokite kojų ir pilvo raumenis. Sportinė liemenėlė - būtina.

Kaukė saunoje

Va, čia jau reikės išėjimo iš namų. Kursas - 1 kartą per savaitę visą mėnesį. Lįskite į sauną, celiulito pažeistas vietas išsitepusios tokia kauke: 5 šaukštai šviežių vynuogių sulčių, 1 šaukštelis medaus, 2 šaukšteliai bet kokio kremo. Po kurio laiko kaukę nuplaukite drungnu vandeniu. Per vieną apsilankymą saunoje kaukę dėkite 2-3 kartus.