Tikimės, kad dažantis lūpų balzamas ir šveitiklis greitai bus įtrauktas į jūsų kosmetikos priemonių, skirtų jautriai lūpų odai prižiūrėti, sąrašą. Naudokite, dalinkitės gerais patarimais ir su savo draugėmis!

Lūpų šveitiklis su medumi ir cukrumi

Reikės:
medaus,
rudijo cukraus,
vandens.

Gaminimas. Užvarvinkite ant delno žirnio dydžio medaus lašelį. Ant jo užberkite žiupsnelį rudojo cukraus. Pirštu sumaišykite juos ant delno. Jei masė per tiršta, užlašinkite vandens. Užtepkite ant lūpų ir pamasažuokite sukamaisiais judesiais.
Dar vienas, tiesa, ne toks „skanus“ lūpų šveitimo būdas – patepti jas vazelinu ir patrinti dantų šepetėliu.

Lūpų balzamas iš bičių vaško, aliejaus ir medaus

Reikės:
mažo puodo,
šluotelės,
4 šaukštų aliejaus (arba 5 šaukštų, jei norite skystesnio balzamo); galite naudoti migdolų aliejų (ypač gerai drėkina), simondsijų, pipirmėčių ar ricinos aliejų (suteikia ypatingo blizgesio),
1 šaukšto bičių vaško,
2 šaukštelių medaus,
lūpų dažų gabalėlio nuspalvinimui (nebūtina),
maždaug 15 lašų pipirmėčių arba šaltmėčių eterinio aliejaus (šaldančiam efektui; nebūtina),
indelio (galite naudoti mažą dėžutę nuo mėtinių žirnelių ar senų lūpų dažų. Tiks bet kokia maža dėžutė su dangteliu).


Gaminimas.
Pastatykite puodą ant mažos ugnies. Supilkite aliejų, bičių vašką ir medų. Pakaitinkite, kol vaškas išsilydys. Nukelkite nuo ugnies ir įlašinkite eterinio aliejaus, įmeskite gabalėlį lūpų dažų (nebūtina). Šluotele sumaišykite visus ingredientus (jei neturite šluotelės, tiks ir šakutė), kol masė taps vientisa. Ji turėtų priminti tirštą glajų. Supilkite į indelį, užsukite dangtelį ir leiskite kelias valandas pastovėti.