Tačiau kad ir kaip su humoru mėgintume žiūrėti bei vertinti save, vis dėlto krūtinės (savo) turėtume neapleisti - su metais gravitacija dar labiau ją temps žemyn.

Nuo odos būklės labai priklauso krūtų išvaizda, juk būtent oda laiko krūtis (krūtyse raumenų nėra, tik virš krūtų). Todėl kaip prižiūrime veidą, kaklą, taip būtina prižiūrėti ir iškirptės sritį, neaplenkiant ir krūtų.

Krūtinės oda gali būti sausa, riebi, normali, jos būklė metams bėgant kinta, todėl nuolat stebėkite. Krūtinės odą reikia valyti, tonizuoti, drėkinti, maitinti, tada ji ilgai džiugins jūsų ir vyro (vyrų) akis. Jei krūtinė soda riebi, tiks tos pačios priemonės, kaip ir veido odai. Tačiau saugokite spenelius - jie ypač jautrūs. Be to, krūtinės oda labiau jautri krūviams, tempimui, todėl reikės labiau stiprinti ir stangrinti.

Vyrui mėgstu kartoti, kad mano jautriausios vietos dvi - paakiai ir krūtinės oda. Čia reikia elgtis kuo švelniausiai, netampyti odos, atsargiai nuvalyti makiažą nuo akių ar vakare perbraukti per krūtinę vatos diskeliu, suvilgytu toniku.

Krūtinės odai valyti nesirinkite įprastinio kūno gelio ir šveitiklio - geriau naudokite tuos, kurie skirti veidui, tik atkreipkite dėmesį į savo odos tipą.

JOGURTO IR KIAUŠINIO KAUKĖ
Reikės: 1 šaukšto tiršto natūralaus jogurto be jokių priedų, 1 kiaušinio, 1 šaukšto vitamino E, 2 šaukštelių smulkios jūros druskos.
Paruošimas. Kiaušinio trynį naudokite, jei oda sausa, ir plaktą baltymą, jei oda riebi ar jai nereikia papildomo. Sumaišykite druską su vitaminu E, pilkite jogurtą ir 2-3 šaukštus plakto baltymo arba trynio. Viską gerai išmaišykite ir masažuojamaisiais judesiais užtepkite ant krūtinės. Kaukę laikykite 20-25 minutes nuolat masažuodamos odą.
Nuplaukite šiltu vandeniu, nuvalykite odą servetėle, sudrėkinta drungnu vandeniu arba dar geriau - pamasažuokite odą ledukais.
Kaukę darykite 1-2 kartus per savaitę.

OBUOLIŲ KAUKĖ
Reikės: 1 obuolio (rūgštaus - riebiai odai, saldaus - sausai), sauso pieno (riebiai odai), sausos grietinėlės (sausai odai).
Paruošimas. Pašalinkite iš obuolio sėklas, sutarkuokite jį smulkia trintuve arba elektriniu plakikliu (galima ir su žievele). Sutirštinkite tyrę sausu pienu arba grietinėle.
Kaukę užtepkite ant krūtinės srities ir laikykite 15-20 minučių. Nuplaukite ir nuvalykite šaltu toniku iš šaldytuvo, patepkite odą drėkinamuoju kremu arba geliu.

ŽIRNIŲ KAUKĖ
Reikės: 2 šaukštų žirnių miltų, 1 šaukštelio smulkios jūros druskos, 2 šaukštų natūralaus jogurto arba kefyro, 2 šaukštelių alyvuogių arba migdolų aliejaus.
Paruošimas. Sumaišykite žirnių miltus su jogurtu arba kefyru ir leiskite pastovėti 30-40 minučių. Druską sumaišykite su aliejumi ir pilkite į jogurto masę, gerai išsukite.
Tepkite ant krūtinės odos ir laikykite 15-20 minučių. Nuvalykite ir patepkite, kaip rašyta aukščiau.

NAMINIS ŠVETIKLIS ODAI
Reikės: 2 šaukštų smulkios jūros druskos, 1 šaukšto smulkiai maltos kavos, alyvuogių arba migdolų aliejaus, 1-3 šaukštelių šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Paruošimas.
Sumaišykite kavą, druską ir citrinos sultis, atskieskite aliejumi iki tinkamos konsistencijos. Jei krūtinės oda itin riebi, aliejų galite pakeisti drėkinamuoju geliu veidui prausti.
Šveitiklį sukamaisiais judesiais švelniai tepkite ant odos, palikite 5-10 minučių, dar kartą švelniai pamasažuokite ir nuplaukite. Paskui galite tepti vieną iš aprašytų stiprinamųjų kaukių arba kremą.

Kad oda būti daili, lygo, švelni, sveika ir stangri, vien kaukių neužteks. Reikia stiprinti raumenis, kurie prilaiko krūtis. Geriausias pratimas - atsispaudimai arba suglaustų delnų priešais krūtinę spaudymas (tankiai, apie minutę. Darykite ryte ir vakare priešais veidrodį).