Ką apie išdavystės sampratą mūsų visuomenėje mano portalo 5braškes.lt skaitytojos? Klausiame jų: svetimavimas - tai neatleistina nuodėmė, po kurios nėra kelio atgal į gražius santykius, ar vieno iš poros silpnybė, su kuria tenka susitaikyti?

SIMONA: Neištikimybė - tai gražiausių jausmų tarp dviejų žmonių pamynimas. Tas, kuris išduoda, nėra vertas nė trupinėlio meilės iš to, kurį įskaudino. Manau, kad atleisti negalima, nes jei tikrai mylėsi, jokiais būdais ar priemonėmis neišduosi to žmogaus. Meilė - lyg siūlas, kurį nutraukus, o paskui surišus, vis vien liks mazgas.

RASA: Neištikimybė - tai smūgis žemiau juostos. Nepagarbus elgesys, pasityčiojimas iš antros pusės. Esu tikra, jei išdavė vieną kartą, tai padarys ir antrą...

AURELIJA: Neištikimybė - tai didelė klaida, kurią padaro tik tie žmonės, kurie nėra užtikrinti savo jausmais...

INA: Kažkada teko patirti skaudų išdavystės dūrį į širdį, todėl niekam to nelinkėčiau patirti. Žodžiais sunku nusakyti.

REGINA: Išduoti gali tik savęs negerbiantis žmogus. Aš labai abejoju, ar jis po to gyvena laimingai. Juk lazda turi du galus ir vienas galas visada grįžta bumerangu.

AUŠRA: Neištikimybė - pats kvailiausias poelgis, dėl kurio dauguma vyrų anksčiau ar vėliau gailisi.

SVETLANA: Tai nemalonus jausmas, su kuriuo esu susidūrusi. Atrodo, kad griūna dangus, rankos nekyla darbui, nebėra apetito, jautiesi nusivylusi visu pasauliu...

DOVILĖ: Neištikimybė - tai aiškus parodymas, kad negerbi žmogaus, su kuriuo esi.

ERIKA: Esu neigiamos nuomonės, neištikimybė negali būti atleista. Nėra argumentų, galinčių pateisinti tokį poelgį. Ji sugriauna draugystę, romantiškus santykius, pasitikėjimą.

MONIKA: Neištikimybė - tai gražių akimirkų ir svajonių suskaldymas į mažus mažutėlius gabalėlius, kurių neįmanoma suklijuoti net pačiais įmantriausiais klijais. 

OKSANA: Žmonės būna neištikimi tada, kai dingsta meilė, o gal jos niekada ir nebuvo, gal tai tik trumpalaikė iliuzija... Tikras vyras gerai jaučiasi ir nesižvalgo į kitas, kai juo žmona pasitiki, duoda jam galimybę praleisti laiką su draugais.

VITALIJA: Abu partneriai kalti dėl neištikimybės, negalima pasmerkti tik to, kuriam namuose pasidarė nemiela ir pradėjo meilės bei šilumos ieškoti kitur. Kažkada buvau panašioje situacijoje, bet nesijaučiu kalta, kad mano širdis pamilo kitą žmogų.