Apie moterų ejakuliaciją buvo daug diskutuota dar senovės Kinijoje. Manyta, kad aukščiausią palaimą, lydimą skysčių išsiliejimo, moterims suteikia antgamtiškos jėgos. Moteriškas ejakuliantas senovėje buvo vadinamas "Dievų nektaru". Taip pat manyta, kad ejakuliuoja tik unikaliomis savybėmis pasižyminti moteris.

Skaitykite 5braskes.lt ir savo išmaniajame telefone! Parsisiųskite programėles: „iPhone“;„Android“.

Iš dalies taip ir yra, nes ne kiekviena moteris patiria ejakuliaciją lytinio akto metu. Sekretą išskiria vos 10-40 proc. dailiosios lyties atstovių. Tačiau tai patyrusios merginos ir moterys sako, jog tuo metu apima neįtikėtinai stiprus orgazmas.

"Kai taip nutiko pirmą kartą, pamaniau, kad šlapinuosi. Tačiau vyras patikino, jog nesibaiminčiau, nes jam tai yra labai seksualu ir skystis visiškai nepanaus į šlapimą nei savo skoniu, nei kvapu, nei konsistencija. Dabar vyras kaskart mano ejakuliaciją laiko mažu apdovanojimu lovoje, nes jo gyvenime esu pirmoji moteris, kuri patiria tokius šlapius orgazmus, o jis man pirmasis vyras, kuris sugeba tai suteikti", - pasakojo Ana.

Kai kuriems vyrams skvirtingas yra bjaurus. Tačiau taip neturėtų būti, nes ejakuliacijos metu išsiskiriantis skystis iš tiesų nėra šlapimas. Tik koks tai skystis ir kur jis kaupiasi moters organizme, mokslininkai iki šiol neturi tikslaus atsakymo.

Vieni tvirtina, kad stimuliuojant tašką G ir varputę orgazmo metu Skeno liaukos išskiria tam tikrą skystį, panašų į vyro sėklą, tik, žinoma, be spermatozoidų. Senovės išminčiai tikėjo, jog sumaišius moteriškus ir vyriškus sekretus, išsiskiriančius ejakuliacijos metu, galima išgauti itin kokybišką sėklą.

Moterų ejakuliacijos metu išsiskiriančio skysčio kiekis būna įvairus - nuo kelių lašų iki 300 ml ir daugiau.

"Mes su vyru nespėjame keisti patalynės. Arba po užpakaliuku visada pasidedu neperšlampamą medžiagą, kad nesudrėktų čiužiniai. Jei mylimės ne lovoje, o, pavyzdžiui, ant grindų, reikia netgi skuduro, nes po gero sekso telkšo nemenka bala", - patirtimi dalinosi Diana.

Mokslininkų atliktų tyrimų metu iš tiesų nustatyta, kad ejakuliacijos metu moterys išskiria ir sklidiną stiklinę ejakulianto.

Seksologė Deborah Sundahl tvirtina, kad ejakuliuoti gali visos moterys. Tik reikia žinoti, kaip tai padaryti.

Anot jos, pirmiausia reikia išmokti pajusti G taško orgazmą, kurį stimuliuojant ir patiriamas didžiausias vaginalinis malonumas. Tačiau svarbiausia yra išmokti ir įsidrąsinti išleisti su malonumu išsiliejančią skysčių bangą.

Nes ejakuliuoti besiruošiančios moterys mano, jog jos nori šlapintis. O nuo seno yra priimta, kad moteris turi būti švari, susitvarkiusi ir juo labiau - "neapsišlapinusi". Tai ir yra didžiausias psichologinis barjeras, kuris sulaiko moteris patirti orgazmą su ejakuliacija.

"Tai nėra auksinis lietutis. Tai kas kita. Ir moterys turi įsisavinti šią mintį taip pat, beje, kaip ir kai kurie vyrai. Moterys ejakuliaciją dažnai sulaiko dėl to, kad nesutrikdytų savo partnerių, kuriems tai nepriimtina, - paaiškina seksologė. - Kai kurios mano kalbintos moterys leisdavo sau ejakuliuoti tik masturbuodamos save. Prie partnerių jos kategoriškai vengdavo skvirtingo."