Kaip makštis atrodo iš arti? Kaip ji sudaryta? Kas tas klitoris ir kur jis slepiasi? Nors šie klausimai dažniausiai kyla vyriškajai lyčiai, tačiau neretai ir moterys pasuka galvą ar informacijos puola ieškoti internete. Pamatykite, kaip atrodytų makštis, jei ji būtų... maždaug jūsų ūgio ir svorio. 

Kartais taip pagalvoju ir apie seksologus: kas ieško, tas būtinai randa. Šįkart juos sudomino faktas, kodėl kai kurios moterys gali patirti orgazmą tik per įprastinį  vaginalinį  lytinį aktą. Klitorinis orgazmas tokioms moterims  kaip pinigai banko sąskaitoje: tai yra, tai, žiūrėk, nėra.

O svarbiausia  tokias moteris gamta sukūrė taip, kaip jų klitoris yra didesnis nei įprastai. Seksologai teigia: didesnį klitorį turinčios moterys patiria tik vaginalinį orgazmą. Tačiau kuris čia tas naujasis erogeninis taškas  juk apie klitorį žinome?

Seksologai ilgai manė, kad už orgazmo malonumą yra atsakinga priekinė makšties sienelė, nusėta nervinių galūnių. Tačiau moterų, patiriančių tik vaginalinį orgazmą, stebėjimas parodė: lytinio akto metu nedidelis moters kūno lopinėlis, esantis tarp klitorio ir vaginos, tai įsmunka į makštį, tai vėl pasirodo. Štai būtent jo dirginimas su kiekviena frikcija ir sukelia tuos malonius pojūčius.

Tačiau lieka daug atvirų klausimų. Ar visų moterys šita erogeninė zona yra aktyvi? Jei klitoris yra didesnis už normalų, vadinasi, jis yra arčiau vaginos, tai gal vis dėlto jis ir vadinamas tuo naujuoju tašku?

Juk dažnai vaginalinio akto metu jaudinamas ir klitoris, pavyzdžiui, misionieriaus pozoje. Akivaizdu, kad moterų lytiniai organai ir intymaus gyvenimo pojūčiai  kelia daug diskusijų ir nėra iki galo ištirta sritis.