Ne kartą bandyta apibrėžti tobulą moterį – pradedant metmenimis 90 – 60 – 90 cm, baigiant simetrišku veidu ir kitokiomis nesąmonėmis. Dabar imta svarstyti, koks turi būti tobulas penis.

Šių metų liepą žurnale „Journal of Sexual Medicine“ buvo išspausdintas Šveicarijoje atliktas tyrimas „Koks gi yra gerai atrodantis penis?“. Tyrėjai paprašė 105-ių moterų įvertinti aštuonių aspektų svarbą: varpos ilgio, apimties, šlaplės poziciją ir formą, galvutės formą, kapšelio išvaizdą, penio odos išvaizdą, genitalijų plaukus ir apskritai bendrą išvaizdą.

Nepaisant paplitusio požiūrio, tyrimas parodė, kad dydis – ne taip jau svarbu. Pirmiausia reikėtų pasirūpinti, kad jis būtų švarus.

Iš tiesų tyrime dalyvavusios moterims svarbiausias veiksnys pasirodė bendra išvaizda, genitalijų plaukai, varpos oda ir plotis (šis veiksnys buvo trečioje vietoje). Penio ilgis buvo vienas mažiausiai svarbių veiksnių, sąraše – šeštoje vietoje.

Tyrime dalyvavo moterys nuo 16 iki 45 m. amžiaus. Jų prašė įvertinti hipospadiją – įgimtą defektą, kai šlaplė atsiveria neįprastoje vietoje varpos užpakalinėje dalyje, o ne galvos priekyje.

Moterys – atlaidžios, jos greitai pamiršta. Taigi tyrimas parodė – moterims svarbu genitalijų plaukuotumas ir penio plotis, o šlaplės vieta joms per daug nerūpi.

Joms taip pat nerūpėjo, ar vyrams yra daryta šlaplės koregavimo operacija. Hipospadija turi vienas iš 200 berniukų. Na, o šlaplės koregavimo operaciją moterys vertina lygiai taip, kaip apipjaustymą.
Taigi tobulas penis turėtų dailiai atrodyti, gaktos plaukai turėtų būti šiek tiek padailinti, penio plotis svarbu, ilgis – toli gražu nėra svarbu.

Tai tik nedidelis tyrimas, bet atsiminkite damos – svarbiausia ne ilgis, o tai, ką su juo darote...