Kailiai – tai prabangos prekė. Moteris, pasipuošusi kailiniais, ne tik atrodo prašmatniai, bet ir traukia aplinkinių žvilgsnius it magnetas. Kokybiški karakulio puskailiniai kainuoja apie 1000 litų, prabangesnių kainos siekia 10-tis tūkstančių.

Karakulis išpopuliarėjo XIX a., kai buvo pradėta veisti ypatinga garbanotųjų avių veislė. Deja, karakulio gaminiai yra išgaunami neetiškais būdais, tad nenuostabu, kodėl tarptautinė gyvūnų teisių apsaugos organizacija PETA stoja piestu prieš tokią madą. Karakulis – tai nuo dar negimusio ar ką tik gimusio ėriuko nudirtas kailis. Jis išsiskiria ypatingu žvilgesiu ir smulkiu garbanojimu. Tačiau nepaisant žiauraus elgesio su gyvūnais, karakulis yra itin paklausus Europoje, ypač Rytų.

"Donna Karan", Sipa Press/Scanpix nuotr.

Šį sezoną dizaineriai grąžino ilgesnius karakulio paltus. Vieni įtakingiausių tendencijų diktatorių mados namai „Louis Vuitton“ pristatė solidžių prigesintų spalvų laisvus kailinius. Juos siūloma nešioti užsimetus įprastai arba sujuosus diržu. Pastarasis būdas ypač patiko dizainerei Miucciai Pradai. Jos „Miu Miu“ paltai, susegti plačiais juodais diržais, būdingi 5-ajam dešimtmečiui, kai moterų aprangoje dominavo griežti, suvyriškėję siluetai.

"Louis Vuitton" modelis, Sipa Press/Scanpix nuotr.

"Miu Miu" modelis, Sipa Press/Scanpix nuotr.

Jei ieškote ilgalaikės investicijos, atminkite, kad iš mados niekuomet neišeis klasika: juoda, įvairūs rudi atspalviai, taip pat šįmet itin tendencinga pilka spalva. Ilgaamžiai yra ir klasikiniai siluetai: liemenuotas, trapecijos bei tiesus.

"Giambattista Valli" modelis, Sipa/Scanpix nuotr.

Šį sezoną populiaru ne tik paltus, bet ir drabužius puošti karakulio apykaklėmis, rankogaliais bei apsiuvais. Suknelės, švarkeliai bei sijonai paįvairinami itin prabangaus karakulio įsiuvais. Naudojamas anksčiau laiko gimusių ėriukų kailis, jis pasižymi ypatingu glotnumu, primena marmuro piešinį.

"Carolina Herrera" modelis, Sipa Press/Scanpix nuotr.

"Jean Paul Gaultier" modelis, Sipa Press/Scanpix nuotr.

"Donna Karan" modelis, Sipa/Scanpix nuotr.

Norite žengti koja kojon su mada? Tuomet vertėtų atkreipti dėmesį ne į klasiką, o į rudens ir žiemos naujienas. Skirtingų ar pereinančių spalvų karakulio kailis – pats madingiausias, nuo šviesesnių link tamsesnių ar atvirkščiai. Drąsiai derinkite ir skirtingus kailius, iš vieno gali būti siūti kailiniai, iš kito – apykaklė ar rankogaliai. Skirtingi kailiai derinami ir sijonuose bei suknelėse.

"Anna Sui" modelis, Sipa Press/Scanpix nuotr.

Taigi, jei spintoje slepiate močiutės paltą, puoštą kailine apykakle ar tikrus karakulio kailinius, pats metas juos traukti laukan. Pasitikite šalčius stilingai!