Choreografė Ieva Šimukauskienė, aktorė Inga Norkutė, būrėja Vaiva Budraitytė, Violeta Tarasovienė - tai asmenybės, kurios įdomios ne tik savo profesine veikla, bet ir asmeniniu gyvenimu, nes gyvena su jaunesniu vyru.

Apie vyresnį vyrą ir jaunesnę moterį sklando stereotipai, kad juos sieja ne meilė, o išskaičiavimas (moteris vyrui dovanoja jaunystę, o manais gauna saugią materialinę gerovę). Tokios moterys vadinamos barakudomis, atseit, susižvejojo gerą partiją.

O štai moterys, kurios žavisi jaunesniais vyrais, vadinamos pumomis. Bet ar verta taip akcentuoti tą amžiaus skirtumą, kai jungiamųjų dalių poros gyvenime daugiau? Ir jei pasvarstytume apie jaunesnį vyrą, gal net pliusų surastume daugiau nei minusų?

Vyras labai nori vaiko

Jaunesnis vyras gali būti išsigelbėjimas vyresnei moteriai, kuri dirbo, rūpinosi profesiniu tobulėjimu arba turėjo gana aukštus reikalavimus vyrui šalia, bet „nesusitvarkė" savo asmeninio gyvenimo. Ji gyveno viena, nes jos šūkis - geriau su vertu ir mylimu vyru, nei su bet kuo. Ji atlaikė visuomenės spaudimą, kad yra senmergė, kad be vyro sunku, kad privalu turėti vaikų, nes gyvena neprasmingai... Gal ji jau buvo netgi nusprendusi tų vaikų nesusilaukti, kai akiratyje pasirodė jaunas vyras, kuris ją pamilo. Ir labai nori vaikų!

Gal jam netgi tai pirmas vaikas. Ir toks vyras gali tapti labai rūpestingu ir atsakingu tėvu.

Pavojus yra tik tas, kad vyresnei moteriai kiekvieneri metai brangūs, nes senka sėkmingo apvaisinimo galimybė, todėl jaunas vyras, jei dar nenori vaikų, gali jausti spaudimą kurti šeimą.

Tačiau nemaža dalis moterų dabar susilaukia pirmojo vaiko, būdamos 30-35 metų amžiaus.

Tai pat moteris gali būti išsiskyrusi, bet sukurti sėkmingą šeimą su jaunesniu. Nes pasakys taip - jaunesni vyrai moka mylėti, yra dėmesingesni, švelnesni, romantiškesni ir, beje, šiuolaikiškesni - padeda buityje, nedalina darbų į vyriškus ir moteriškus, mieliau prižiūri vaikus, yra kantresni. Jie lankstesni, išmetę kvailas nuostatas dėl lyčių, kupini optimizmo. Vyresni vyrai galėtų daug ko iš jų pasimokyti.

Ką žmonės pasakys?

Bet ar verta galvoti, ką jie sakys? Nors ir gyvename visuomenėje, bet ne su ja po vienu stogu teks dalintis buitimi, ne su ja teks kepti blynus ir leisti vaikus su rogutėmis nuo kalno. Taip, kad visuomenės nuomonė neturėtų veikti, jeigu jums ir jūsų vyrui drauge gera. Juk visuomenės gerovė - tai atskirų žmonių gerovė. Viena laiminga pora daugiau - argi jau taip blogai? Tai ne jums reikia aiškintis visuomenei dėl savo pasirinkimo, o ji turėtų susigėdusi spūdinti į kampą savanoriškai tremčiai, kad nepalaiko jūsų laimės.

Juk jūs nedarote jokio nusikaltimo, nors jaunos panelės gali griežti dantimis, kad jūs paveržėte iš jų potencialų jaunikį. Tačiau pratintis prie užuominų „Na, kaip tavo jaunuolis/mažylis/berniukas laikosi?" gali tekti. Tačiau jūsų reakcija priklausys tik nuo jūsų pačios minčių ir leidimo sau tai jausti.

Jei jums svarbu, jei jautriai vertinsite, tai įsižeisite, bus skaudu, bet jei į visa tai žiūrėsite filosofiškai ir su gera humoro doze, kaip aktorė Inga Norkutė, tai tokios apkalbos jūsų negrauš. Nes jus gali įžeisti tik tada, kai pačios leidžiate, kad jus įžeistų, kai pačios taip mąstote, tik kažkas garsiai išreiškia jūsų mintis.

Beje, jei anyta - išmintinga moteris, tai irgi nežiūrės kreivai į jūsų ryšį. Nes juk ji mato, ar laimingas jos sūnus, ar ne.

Dar vienas aspektas - požiūris į moterį. Kažkodėl su jaunu vyru susidėjusi vyresnė moteris sukelia gailestį ir pašaipas. Atseit, apsuko jaunuoliui galvą. Bet gal jis jai apsuko, jos siekė? Dar klausimas, kas ką suvystė. Išeina, kad ir jauniklės vyresnius suvysto, ir vyresnės - jaunuolius, o tas vyras toks bejėgis, bevalis bestuburis kaip ameba. Kodėl vyras visur piešiamas it veršiukas, kurį galima nusivesti už pavadėlio vien pamirksėjus ilgomis, priklijuotomis blakstienomis? Taigi, drįsčiau teigti, kad ne viskas yra moters žabangos...

Meilė neklausia amžiaus

Madonna, Ala Pugačiova, Demi Moore... Galima svarstyti, ką jauni vyrai jose rado, bet net pats Maksimas Galkinas mėgsta pasišaipyti iš savo šeimos ypatumų, pilnai žiūrovų salei pareikšdamas, kad keista turėti dukrą, kuri vyresnė už jį patį; kad kai Alos anūkas ves, jis bus jauniausias prosenelis pasaulyje, o Filipas Kirkovas - senelis... Taigi svarbiausia - jūsų pačių požiūris į santykius.

Meilė - tai dovana. Ji yra be ribų, o jas mes pačios nusibrėžiame. Norime žmogaus iš to paties miesto, tos pačios tautybės, dar įbrukame mintyse jam amžiaus apribojimus, socialinį statusą, geidžiamą profesiją. Meilė - dovana - turinti, pasirodo, atitikti reikalavimus.

Reikalavimai yra darbe, o meilėje - norai, norai, norai... Nori būti su tuo žmogumi, nori jį pažinti kasdienoje, nori jam gaminti vakarienę, nori arbatos iš jo rankų. Noras dovanoti save, noras tobulėti vyro ir moters ryšyje, atverti neribotas galimybes mylėti giliai, be išskaičiavimo, besąlygiškai.

O jei tai galite abu kurti, ar to maža, nors ir kaip visuomenė spjaudosi it slibinas ugnies papliūpomis? Juk dvasinio komforto neišmatuosi metų skaičiumi. Gal - kuo ilgiau būni, tuo tvirčiau, saugiau ir patogiau jautiesi ir džiaugiesi užgyventais santykiais.

Jaunesnis verčia pasitempti

Kai vyras vyresnis, lyg ir savaime suprantama, kad žiūri į jaunutes ir dailias, apie jo susirūpinimą išvaizda nekalbama. Gali būti ir apdribęs pinigų maišas, kažkaip vyresnio vyro išvaizda nėra taip plačiai aptarinėjama. O štai vyresnė moteris tuoj kalama prie kryžiaus: oi, kaip jis su ja gali, kokia ji susiraukšlėjusi ir pan. Gali, gali - ir taip, ir anaip, ir visaip.

Tačiau moteris, skalpuojama dėl savo amžiaus, yra linkusi labiau prisižiūrėti, pasitempti. Ne tik laikyseną, žinoma, turiu omeny. Juk kalbos apie Demi Moore ne tik patemptą veidą, bet ir odą virš kelių jau tapo vieša paslaptimi.

Ar vyresnės moterys gražinasi, kad jaunuolis nuo jų nepabėgtų? Manau, ne. Bet kokiu atveju jos taip elgtųsi ir be vaikščiojančio jaunystės eliksyro šalia, bet tiesa ir ta, kad jaunas vyras skatina tai daryti. O juk tai gerai! Vadinasi, laimi abu.

Nepaverskite psichologinio veiksnio minusu

Nesvarbu, kad esate vyresnė - amžius jums nesuteikia teisės elgtis su jaunu vyru lyg su vaiku. Priimkite jį kaip lygiavertį partnerį, žiūrėkite kaip į vyrą, leiskite spręsti svarbias problemas, įdėmiai išklausykite patarimų. Nesidėkite visažine šeimos vadybininke.

Ir netupinėkite aplink vyrą kaip apie naminį šuniuką, kurdama jam komfortą, rodydama, kaip jį vertinate ir koks jis jums reikalingas. Turite išlikti laisva ir nepriklausoma, tikra moteris, o ne laikytis jaunuolio kaip paskutinio šanso. Vyrai nuo didelės globos pabėga, nes jaučiasi užguiti, pamintas jų vyriškumas ir savigarba. Būkite ledi, verta pagarbos, o ne gailesčio.

Atminkite, moters jėga - silpnybėje. Tai galioja visais jos amžiaus tarpsniais.

Finansinė gerovė - sukuriama

Dar vienas aspektas - finansai. Ar esmė, kad vyras nenuskraidins šiandien į Nicą ar nenupirks kailinių? Bet išmintingos ir patyrusios moters rankose jaunuolis gali virsti visai perspektyviu vyru. Svarbu, neperspausti.

Be to, jei moteris jau susipažino su jaunu vyru, turėdama užgyvento turto, tai vyras gali jaustis nejaukiai, nesusikūręs materialinio pagrindo po kojomis. Jis galvos, kad nieko negali pasiūlyti moteriai. Bet jeigu moteris mokės išmintingai elgtis, nemindžios ant nuospaudų, tai gali būti visai gera sąjunga. Čia net ne jaunystė kalta - bet kuris vyras skaudžiai sureaguotų, jei moteris reikalautų uždirbti daugiau pinigų, prikištų savo viršenybę ir sugebėjimus. Taigi nieko bendra su amžiaus skirtumu šis aspektas neturi.

O sumani moteris vyrą dar ir žygiams įkvėps, mokės paskatinti, palaikyti pačias keisčiausias jo idėjas, o tai vyrui be galo svarbu. Jis jausis įvertintas, žinos, kad juo tiki ir pasitiki. Galinga jėga... Jis norės moteriai įrodyti, kad yra jos vertas, kad nėra alfonsas, besinaudojantis jos sukurtu gėriu.

Svarbiausia - neužmušti šios vyro savybės. Tegul stengiasi! Vyrai mėgsta iššūkius. O jaunas vyras visada jus kuo nors nustebins.

Be to, labai abejoju, ar jaunesniu vyru susižavėjusi moteris žiūri į jo piniginę. Bent jau tuo vyras gali būti ramus, kad yra vertinamas yra ne dėl turtų. Net jei ir šmėžuoja seksualinis veiksnys, ar tokia jau didelė nuodėmė ieškoti partnerio, su kuriuo gera lovoje? Moters norai nėra menkesni nei vyro.

Didžiulis pliusas - seksas

Vyro seksualumo pikas - 18-23 metai. Moters žydėjimo viršūnė - 30-35 metai. Taigi 7-10 metų jaunesnis vyras - pati ta dovana moteriai. Ji jau patyrusi, pilna įvairiausių seksualinių fantazijų, nesidrovi, yra laisva ir mėgaujasi seksu, o jaunas vyras gali visa tai suteikti.

Įsivaizduojat 30 metų vyrą su 40-45 metų moterimi? Puikus derinys. Vyras pačiame žydėjime, pajėgus, o moteris - išmintinga, brandi, dosni. Yra net posakis: vyras visada nori, bet ne visada gali, o moteris - visada gali, bet ne visada nori. Taigi šiame amžiuje jų bioritmai sutampa - abu labai nori ir gali. O dar po dešimties metų visai gerai bus - klimaksas moterį prilėtins, o ir vyras nebe toks aktyvus bus, kaip 30-ties. Be to, metams bėgant, nebereiks jokių apsisaugojimo priemonių.

Nepatinka mintys? O kai vyresnis vyras gyvena su jaunesne moterimi, tai jau harmonija ir supratimas garantuoti? Bet juk vyro galvoje gali būti tokia pat sumaištis: nueis pas jaunesnį, ką su manim, tokiu seniu, veiks... Vyresnei moteriai irgi gali šauti - susiras savo bendraamžę.

Visos mintys - mūsų pačių laimės priešai. Ir bendraamžių poros tuokiasi bei skiriasi. Viskas priklauso ne nuo partnerių amžiaus, o nuo jų požiūrio brandumo, civilizuotumo, atsakomybės. Galima 45-erių metų vyrą sutikti, kuris bus vėjo pamušalas, nutrintu pakaušiu į svetimas pagalves, bet galima ir su 32-ejų metų vyru susipažinti, kurio vyriškumu, padorumu ir ketinimų rimtumu nesuabejosi.

Vaidmenų žaidimai, nesibaigiantis flirtas ir džiaugsmas vienas kitu - štai, ką žada gyvenimas su jaunu vyru. Švelni ir mylinti moteris - vyro svajonė. O tai gali suteikti vyresnė...