2014-2015 m. rudens ir žiemos sezoną vyrauja storų siūlų megztinių mada. Puošti išraiškingomis pynėmis, įmantriu raštu, siuvinėti žibučiais ar megzti iš žvilgančių siūlų – šįmet megztiniai įtiks kiekvienam. Sužinokite, kokių ieškoti darbo garderobui, kokius vilkėti laisvalaikį, o kokiais pasidabinti vakarėlyje.

Darbas

Kad išlaikytumėte subtilų dalykinį stilių, rinkitės paprasto silueto klasikinius megztinius. Teikiančioms pirmenybę elegancijai verta pasidairyti neutralių spalvų. Šįmet madingi švelnūs rusvi, pilkšvi pustoniai, taip pat dūminis rožių ar žibuoklių bei įvairūs balkšvi atspalviai. Tokius megztinius lengvai priderinsite prie kitų darbinio garderobo drabužių, galėsite vilkėti ir prie kostiuminių kelnių, ir prie pieštuko silueto sijono.

Jei darbo aplinka neįpareigoja rengtis dalykiškai ir galite rinktis laisvesnį stilių, nebijokite atrasti nuotaikingų spalvų ir pažaisti siluetais. Sodrūs geltoni, oranžiniai, raudoni ar rožiniai megstiniai šildys dar labiau nei neutralūs pilkšvi, įvaizdžiui suteiks jaunatviškumo. Atkreipkite dėmesį į plačius siluetus – oversized išlieka vieni madingiausių. Taip pat pasirūpinkite ilgu užsegamu megztiniu, toks puikiai derės prie siaurų kelnių ir ilgaaulių batų.

Laisvalaikis

Poilsiui skirta apranga turėtų būti ne tik stilinga, bet ir patogi, šilta. Tiks ilgesni megztiniai, megzti iš storų siūlų, aukštu kaklu, ilgomis rankovėmis. Madingi ir vienspalviai, ir marginti įvairiais ritmiškai pasikartojančiais raštais. Jaukumo suteiks ramūs žemiški atspalviai: kakavos, karamelės, pilki, gilūs bordiniai, tamsiai mėlyni ir, žinoma, pakylėjantys balti mezginiai.

Susikurkite neįpareigojantį įvaizdį šiltus mezginius derindama su džinsais, jojikų stiliaus kelnėmis, dekoruotomis odiniais lopais, arba midi ilgio trapecijos sijonu. Ilgą megztinį vilkėdama kaip suknelę derinkite prie jo batus iki kelių (ar dar ilgesnius) ir nepamirškite šiltų pynėmis išmegztų kojinių, kurios kyšodamos iš aulo atrodys itin stilingai.

Šventės

Jei manote, kad vakarėliams megztiniai netinka, klystate. Šiandien mada šaltuoju sezonu siūlo dabintis vakarinėmis suknutėmis, žvilgančiomis kelnėmis ar sijonais ir derinti minkštus pūkuotus megztinius. Puošniai atrodys siuvinėti žibučiais ar mažais kristalais, tačiau vakarinei aprangai tiks ir įdomesnių faktūrų megztiniai, primenantys švarkelius.

Šiltų žiemiškų megztinių rasite „Lindex“ parduotuvėse. Čia netrukus pasirodys ir naujoji kalėdinė kolekcija. Ją sudaro apatiniai, taip pat moteriški ir vaikiški drabužiai, nuo jaukių megztų iki puošnių trikotažinių. Tai stilinga ir elegantiška apranga šaltai dienai! Vyrauja žiemiškai balta, pilka, smėlinė ir šampano spalvos, kurios suteikia jaukumo, o metalinės detalės – šventiško blizgesio.

Kalėdinės kolekcijos veidais tapo garsios manekenės Karen Elson ir Liya Kebede. Jos dalyvavo specialioje fotosesijoje „Kalėdinės istorijos“, alsuojančioje šventine dvasia. „Karen Elson – viena ryškiausių pasaulinio garso modelių, kurios stilius ir pasitikėjimas savimi sužavėtų daugybę. Labai džiaugiamės galėdami toliau su ja bendradarbiauti ruošiantis artėjančiai kalėdinei kampanijai,“ – teigia „Lindex“ koncepcijos ir rinkodaros vadovas Johanas Hallinas.

Fotosesijos "Kalėdinės istorijos" fotografas – Bjarnas Jonassonas.