Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Nebūkite per daug natūrali

Gana keista, kad naujausia tendencija, sudrebinusi grožio pasaulį, skatina mus dažytis taip, kad atrodytumėme kuo „natūraliau“. Dar labiau stebina didėjantis įžymybių skaičius, kurios net viešumoje atsisako savo įprastų grožio paslapčių.Labai svarbu nepadauginti makiažo, kad jaustumėtės patogiai, tačiau nepersistenkite ir nebūkite per daug natūrali!

Jei pastaruoju metu nevartėte užsienio žurnalų, galbūt nepastebėjote naujos žurnalų viršelius puošiančių merginų išvaizdos tendencijos: gražiosios įžymybės drįsta apnuoginti viską nuo kaklo iki kaktos, kad atskleistų pasauliui, kaip jos iš tiesų atrodo be begalės kosmetikos priemonių patobulinimų.

Paprastai žvaigždės visomis įmanomomis priemonėmis vengia tokio pobūdžio ne itin žavingų kadrų. Tad kodėl tiek daug jų iš tiesų renkasi pasirodyti viešai be makiažo? Tiek, kiek aš pamenu, ant įvairiausių viršelių merginų veidų puikuodavosi kilogramai makiažo, tačiau dabar, atrodo, jog žurnalų viršeliuose demonstruoti savo veidą be jokios kosmetikos yra nepaprastai madinga.
Ką reiškia ši tendencija grožio sampratos ateičiai? Ir ar natūralaus makiažo tendencija turi ką nors bendro su šiuo nauju įžymybių pasirodymu be makiažo? 

Natūralumas ne visada yra geriausias pasirinkimas, nes viską reikia tiesiog daryti su saiku. Natūralus neutralių atspalvių makiažas gali padėti paslėpti bet kokius trūkumus – tamsius ratilus po akimis, dėmes ar raudonus taškelius – ir leisti jūsų tikrajam grožiui atsiskleisti. Tad užuot po tonomis kosmetikos priemonių slėpusios savo natūralų grožį, rinkitės natūralų makiažą, kuris leis jums pasijusti rafinuotomis ir gražiomis, tačiau ištikimomis sau.  

Nuotr. AOP (dainininkė Rihanna ir aktorė R. Zellweger)

Praskydęs blakstienų tušas ar per tamsus akių makiažas

Kartais neįmanoma sukontroliuoti to praskydusio blakstienų tušo. Gali nutikti, kad jūsų blakstienų tušas kažkaip sušlampa. Iš tiesų, daug moterų prieš išeidamos iš namų netikrina savo blakstienų tušo, tad gali nepastebėti atsiradusių dėmių ir mažų juodų linijų po akimis. Visada įsitikinsite, kad jūsų blakstienų tušas yra jam priklausančioje vietoje. Beje, vandeniui atsparus blakstienų tušas daro stebuklus!

Bene dažniausiai kritikams užkliūva Kate akys, neva jos per ryškiai apvedamos juodu pieštuku. Tamsus akių makiažas 32 m. kunigaikštienę sendina, žvilgsnis atrodo pavargęs. Juodu pieštuku pabrėžtos akys – bričių pamėgta makiažo detalė, gerbėjai ją teisina sakydami, kad tokį makiažą Kate renkasi, nes šis greitai padaromas ir neblogai atrodo nuotraukose. Vis dėlto K. Middleton galėtų išbandyti ir ne tokį drastišką būdą žvilgsniui išryškinti.

Nuotr. AOP (aktorė Pamela Anderson ir karališkosios britų šeimos atstovė Kate Middleton)

Pamirškite kraujo raudonumo lūpas ir nenatūralų putlumą

Nors daugelį sezonų raudonos lūpos gali atrodyti fantastiškai, tačiau raudonos spalvos atspalvį verta rinktis atsargiai. Neverta rinktis kraujo raudonumo atspalvio arba raudonos, kuri bus per tamsi prie jūsų odos atspalvio. Tai tikrai dažniausiai pasitaikanti makiažo klaida, kuri jus sendina itin greitai! Tad vietoj kraujo raudonumo, rinkitės ryškiai vyšninę!

Netikrumo įspūdį sustiprina netinkamai parinktos makiažo spalvos. Neretai garsenybės stengiasi lūpoms suteikti putlumo, naudodamos metaliniu blizgesiu spindinčius šaltų atspalvių lūpų dažus (rausvus, violetinius, net melsvus). Taip pat norėdamos sukurti naują didesnių lūpų kontūrą, apveda jas tamsiu pieštuku, kurio spalva skiriasi nuo dažų. Dar viena klaida – lūpos nudažomos per šviesiu kūno atspalviu.

Nuotr. AOP (realybės šou dalyvė Kim Kardashian ir aktorė Cameron Diaz)

Netinkamas veido pagrindo atspalvis ar padauginta pudros

Ar pasitaiko dienų, kai oda atrodo pernelyg išdžiuvusi ir sunki? Taip gali būti todėl, kad ant jūsų veido yra pernelyg daug pudros! Jei naudosite mažiau pudros ir rinksitės mineralinę pudrą, tuomet jūsų veidas tikrai atrodys jaunesnis, be to, tai pagyvins visą jūsų elgesį!

Viena dažnai pasitaikanti makiažo klaida, kuri jus sendina, gali būti paprasčiausias neteisingo makiažo pagrindo atspalvio pasirinkimas. Makiažo pagrindo atspalvis, kurį pasirinksite, turi idealiai derėti prie jūsų odos spalvos. Makiažo pagrindo spalva turi būti labai natūrali ir jo turi nesimatyti. Jei jūsų kaklas yra kitokios spalvos nei jūsų veidas, vadinasi, damos, turite bėdą!

Neretai parenkama per šviesi pudra arba naudojama per daug šviesinamosios priemonės paakių ir kaktos zonose. Taip pat pasitaiko ir atvejų, kai veidas atrodo pernelyg tamsus. Jei makiažą mėgstate užtvirtinti bronzatu, tokio pomėgio pasekmė – iš tolo šviečiantis oranžinis veidas.

Nuotr. AOP (dainininkė Christina Aguilera ir aktorė Scarlett Johansson)