Vietoje akių pravedimo kuo puikiausiai gali pasitarnauti ir šešėliai. Idealiausia būtų, jei makiažui naudotumėte tris tonus  šviesų, vidutinį ir tamsų. Ši taisyklė galioja tiek naudojančioms neutralų derinį baltas, kreminis, rudas, tiek ryškesnį, pavyzdžiui, alyvinis, slyvos, tamsiai violetinis.

Visų pirma, ištobulinkite antakius! Prastuose rėmuose net geriausias paveikslas blogai atrodo. Taip kad norint ryškių akių, reikia gražių rėmų  antakių.

Paruoškite pagrindą: pirštu, kempinėle ar teptuku akies voką (iki pat antakių) padenkite makiažo pagrindu, taip išlyginsite odos toną, o ir šešėliai geriau laikysis. Jeigu pudros nenaudojate, pagrindu gali tapti ir neutralaus atspalvio šešėlis ar biri pudra.

Nuotr. Shutterstock

Pradedant išoriniu akies kampučiu, viduriniu (tarkime, kreminiu) šešėliu padenkite visą akies voką iki raukšlės (akiduobės kaulo)  taip sukurdamos spalvotą pusmėnulį.

Naudodamos mažesnį teptuką, akie raukšlę pabrėžkite tamsiausia spalva. Stenkitės, kad linija nebūtų itin griežta, tačiau spalvos intensyvumą ir linijos plotį pareguliuokite pagal geidžiamą rezultatą.

Šviesiausiu atspalviu sušvelninkite tamsiąją liniją ir paryškinkite antakių lanką.

Su itin smulkiu, plonu teptuku tamsiausiu šešėliu paryškinkite blakstienų liniją, stenkitės, kad šešėlis patektų prie pačių šaknų ar tarp blakstienų  taip jų atrodys daugiau. Galite teptuką sušlapinti. Tokiu būdu šešėlio spalva būna ryškesnė, jis ilgiau išlieka.

Nuotr. Fotolia

Nepamirškite blakstienų tušo! Vidinę voko pusę galite paryškinti baltu pieštuku  taip akys atrodys didesnės.