Dažnai nutinka taip, kad po nudegimo kankina niežulys, lupasi oda. Tai tikrai nėra malonu, tačiau galite sau padėti, jei tinakamai pasiruošite saulės vonioms.

Pateiksime keletą patarimų, kaip elgtis, jei nudegėte saulėje.

Nosis - ne tik vieta, kuri įdega saulėje pirmiausia, bet ir zona tavo veide, nuo kurios greičiausiai nusitrina ar nuteka apsauginis kremas. Nuožulni nosies struktūra ir riebalų pagrindu pagaminta apsauginė priemonė nelinkę sukibti. Todėl griebkis tinkamos strategijos: kas keletą valandų veidą pakartotinai tepk apsauginiu kremu, ypač kruopščiai užtempdama ant nosies. O prieš eidama į paplūdimį papudruok nosį vaikišku talku ir tik tada tepk apsauginį kremą - taip išvengsi per greito nutekėjimo.

Jei pajutai, kad saulės jau per daug, tučtuojau lėk iš paplūdimio ir čiupk citramono tabletę, kol dar oda neparaudo. Pasak amerikiečių dermatologų, jei per šį laiką tarp nudegimo ir paraudimo išgersi citramono tabletę, šiek tiek sumažinsi žalą organizmui. Jei oda jau paraudo - išsimaudyk drungnoje vonioje su keliomis saujomis geriamosios sodos, o išlipusi iš jos įtrink odą storu drėkinamojo kremo sluoksniu, geriausia - skirtu tepti po saulės vonių.

Baltos neįdegusios dėmės.

Pernelyg ryškus skirtumas tarp maudymosi kostiumėliu pridengtų vietų ir įdegusios odos? O gal nepasisekė dar labiau ir veidą įdegei su balta dėme, kur buvo saulės akiniai? Greičiau skirtumą išlyginti padės švelnus odos šveitimas ir drėkinimas. Šias procedūras atlik kas antrą dieną. O kol kas teks skirtumą maskuoti savaiminio įdegio kremu ar atspalvį suteikiančia pudra.

Lupasi oda.

Tik nemėgink jos lupti pati - taip tik dar labiau pakenksi. Leisk odai atsinaujinti pačiai, nesikišk į šį procesą. O geriausia pagalba tavo grožiui šiuo atveju - daug drėkinamojo losjono. Tepk juo odą po kelis kartus per dieną. Taip ir odos lupimasis taps mažiau pastebimas, ir pats procesas vyks greičiau, sklandžiau.

Plaukai įgavo oranžinį atspalvį.

Visų pirma bent jau dabar pasižadėk, kad nuo šiol atidžiau juos saugosi nuo ultravioletinių spindulių: dėvėsi galvos apdangalą arba kas rytą užpurkši specialios priemonės, saugančius plaukus nuo saulės poveikio. O dailią spalvą atgauti padės laikinos dažomosios priemonės - nuplaunami dažantieji losjonai, trumpalaikiai plaukų dažai. Vos grįžus iš kurorto lėk pas savo kirpėją.

Pagelto nagų lakas.

Nagų lakas nuo saulės ir paplūdimio smėlio greitai praranda savo spalvą ir blizgesį. Jį atgaivinti padės kasdien tepamas skaidrus apsauginis sluoksnis. O kraudama daiktus į atostogų kosmetinę turėk omeny: ryškiaspalviai lakai ne taip greitai išblunka, kaip pastelinių atspalvių ar skaidrus prancūziško manikiūro lakas. Taigi metas pasidžiaugti ryškesnių spalvų palete!