Finaliniame atrankos etape liko 10 drąsiausių kandidatų. Nemažai kandidatų, praėję pirmuosius atrankos etapus, pabūgo toliau dalyvauti ir atvirai savo vardą susieti su prekėmis suaugusiems.

Susirungti dėl prekių suaugusiems blogerio ir testuotojo darbo prieš 2 mėnesius paskelbtame konkurse panoro beveik 500 įvairaus amžiaus ir įvairių profesijų atstovų. Daugiausia gyvenimo aprašymų atsiuntė studentai ir pedagogai, o tarp netikėčiausių specialybių - ZIP.FM radijo laidų vedėjas, tikybos mokytoja, vargonininkas, šarvuočio vadas ir skerdyklos vištų kabintoja. Darbo skelbimas paieškos sistemose buvo peržiūrėtas daugiau nei 12 tūkstančių kartų.

 „Norėjome atrinkti ir daugiau kandidatų, tačiau anketas užpildę ir pasiryžę atvirai kalbėti intymiomis temomis žmonės galiausiai pabūgo galimos aplinkinių reakcijos,"- sako maloniausiasdarbas.lt projekto konsultantė psichologė Birutė Fun. „Tarp realiausių kandidatų į maloniausio darbo vietą ir į lovebox.lt blogerio veidą - gyvenimiškos patirties ir moralinės brandos turintys kandidatai, baigę aukštąjį mokslą."

Iki liepos pabaigos planuojama pabaigti paskutiniuosius atrankos etapus ir jau rugpjūčio pradžioje paskelbti nugalėtoją. Pasak maloniausiasdarbas.lt projekto vadovų, idealiausiu kandidatu tapti  lovebox.lt blogeriu ir reklaminiu veidu, būtų žmogus, turintis aukštąjį ar aukštesnįjį  išsilavinimą, darbo patirties bei turintis gyvenimo ar darbo patirties užsienyje bei nestereotipinį požiūrį.

„Jau dabar galima daryti išvadą, kad grįžusių iš užsienio lietuvių mąstymas jau visai kitoks, nebėra perdėto davatkiško kuklumo ir prekes suaugusiems jie priima kaip savaime suprantama dalyką,"- teigia lovebox.lt projekto konsultantė Birutė Fun.