Audiniai – bene svarbiausia dekoro dalis. Jie turi būti būti peršviečiami, lengvi, oriniai – kaip morengas. Jei užuolaidas kabinsite tamsias ir sunkias, norimo lengvumo nesukursite.

Kai kalbame apie audinius, tai galime pagalvoti ir apie lovą su baldakimu arba tiesiog virš lovos pakabintą draperiją. Tai irgi padeda sukurti erdvės, lengvumo įspūdį.

Kai siekiate lengvumo įspūdžio, nepamirškite didelio šviestuvo - sietyno. Geriausia rinktis lengvą, ažūrinį, kuris atkartotų bengališkų ugnelių žaismą. Jie ne visada skleidžia pakankamai šviesos, todėl derėtų pasirūpinti papildomais šviestuvai lubose ir ant sienų.

Baldais taip pat galite sukurti lengvumo, nesvarumo atmosferą namuose. Pavyzdžiui, miegamojo lova su nematomomis kojelėmis suteiks erdvei „skraidančio kilimo“ efektą. Pagalvokite ir apie hamaką kampe vietoj supamojo krėslo.

Pagalvokite ir apie permatomo plastiko ar stiklo baldus – kėdes, stalą. Jie tarsi išnyks erdvėje, jos neapsunkins.

Paveikslus, meno dirbinius ar įrėmintas fotografijas, jei tik leidžia būsto planas ir kvadratūra, galite sukabinti ore, ant specialių trosų. Be to, toks būdas galite tapti funkcionaliu skirtumu – padalinti erdvę į atskiras zonas.

Lengvumą į namus atneš minimalus dizainas, šviesios spalvos, vienspalvis ar giminingų spalvų interjeras. Balintos kavos sienos, užuolaidos ir baldai – ir pamatysite, kaip kitaip atrodo namai: harmoningai, nuotaikingai ir ramiai.

Raštais galite sukurti išplaukiantį, raminamojo poveikio interjerą. Pavyzdžiui, rinkitės pastelinių spalvų plytelių mozaiką vonios kambaryje.

Balta lubų spalva išties graži ir nepriekaištinga, tačiau jei išklijuosite švytinčiais tapetais, neapsirinksite; jie suformuos kitokią – lengvesnę – erdvę. Beje, lubų ir sienų tapetai nebūtinai turi būti tokie patys! Šioks toks kontrastas bus įdomesnis akiai.

Pertvaros ne tik padalija erdves (pavyzdžiui, svetainę ir valgomąjį), bet ir suteikia lengvumo. Žinoma, jei rinksitės jas šviesių spalvų, su ertmėmis, permatomas ar kabančias.

Pasirinktoje vietoje neatsisakykite veidrodžių. Kabinkite, kad juose atsispindėtų langas ar dirbtinė šviesa.

Shutterstock nuotr.