Mes ir taip žinome, jog kefyras savaime yra naudingas: pagerina virškinimą ir mikrofloros būklę, stiprina imunitetą, taip pat veikia lieknėjimo procesą. O kefyro savybes galima pastiprinti, jei pagardinsite jį minėtais prieskoniais.

Kokteiliui reikės:

200 g kefyro (neriebaus)
1 šaukštelio cinamono
1-2 šaukštelių smulkiai sutarkuoto imbiero
žiupsnelio raudonosios aitriosios paprikos

Gaminimas:

Nieko nėra paprasčiau – sumaišykite viską ir gerkite. Geriausia gėrimo porciją susimaišyti prieš pat vartojimą.

Kada gerti? Vieningos nuomonės nėra. Vieni specialistai sako, kad geriausia kefyro kokteilį išgerti likus 15–20 minučių iki valgio, nes jame esantys prieskoniai turi savybę apmalšinti apetitą. Kiti, atvirkščiai – mano, kad tokį gėrimą geriausia vartoti po valgio, nes kefyras su prieskoniais pagreitina metabolizmą. O iš tiesų tai kokteilį galima ir dalinti – pusę išgerti prieš, kitą pusę – po valgio.

Dar griežtesnis kokteilio vartojimas, siekiant greitesnio svorio metimo, – jį gerti vietoj vakarienės arba gerti tokį kokteilį iškrovos dienos metu.

Kada laukti rezultatų? Jei nesilaikysite radikalių metodų, o gersite prieš arba po valgio, tai per mėnesį atsikratysite 4–6 kilogramų antsvorio. Gal jums tai neatrodo daug, tačiau reikia paminėti teigiamas tokio lieknėjimo puses – jums nereikės kardinaliai keisti mitybos ar jos riboti. Žodžiu, tas papildomas kokteiliukas, tokia savotiška dieta, suveiks kaip gera priemonė atsisveikinti su tuo, ko nenorite.