Garsiausių mados namų pavasario kolekcijose dominavo ne svaiginantys aukštakulniai, o avalynė lygiu padu arba nedidele pakulne, nuo laisvalaikio iki vakarinių batelių. Jei anksčiau buvo manoma, kad seksualumą galima pabrėžti tik aukštakulne avalyne, šiandien šis stereotipas griaunamas. Avalynė lygiu padu avima ir prie džinsų, ir prie vakarinių suknelių. Tokie bateliai rodo moters pasitikėjimą savimi, atsipalaidavimą, kuria lengvai bendraujančios asmenybės įvaizdį.

Bateliai: „ŠAI Avalynė“, „Vagabond“ („Danija“), „5th Avenue“ („Deichmann“), gamintojo nuotr.

Šįlant orams atkreipkite dėmesį į grubesnio stiliaus aulinukus ir pusbačius. Madingos išlieka sagtys, kniedės, metalinė apdaila, kuri puošia ir elegantišką avalynę. Metaliniais elementais dekoruojami ne tik batai, bet ir kiti aksesuarai: rankinės, delninės, apyrankės, akiniai.

Auliniai: „Graceland“ („Deichmann“), „Pollonus“ („Verus“), „Lorenzo“ („Danija“), gamintojų nuotr.

Batai: „Batas Fashion“, „Lorenzo“ („Danija“), „Catwalk“ ir „Graceland“ („Deichmann“), gamintojų nuotr.

Ir darbui, ir laisvalaikiui puikiai tiks dar praėjusį sezoną išpopuliarėję suvarstomi vyriško stiliaus bateliai. Tiesa, jei anąmet buvo siūloma rinktis batelius smailia nosele, šį kartą atkreipkite dėmesį į apvalesnę. Dalykiškiau atrodys juodi, tamsiai rudi, o laisviau šviesūs rudi, pilki ir melsvi atspalviai.

Batai: „Maccioni“ ir „Pollonus“ („Verus“), „5th Avenue “ ir „Graceland“ („Deichmann“), gamintojų nuotr.

Viena ryškiausių pavasario ir vasaros tendencijų – pastelinių spalvų avalynė. Ieškokite kreminių, pieno, balintos kavos, šviesių purpurinių, žydrų, mėtų atspalvio batelių, kurie neabejotinai įvaizdžiui suteiks gaivumo.

Batai: „ŠAI Avalynė“, „Lorenzo“ („Danija“), gamintojų nuotr.

Mėgstančioms mergaitišką ir romantišką stilių šįmet pasisekė. Madinga ne tik švelnių atspalvių avalynė, bet įvairiais raštais karpyta oda, taip pat nėrinių apdaila, kurią išpopuliarino mados namai „Dolce & Gabbana“.

Batai: „Lorenzo“ („Danija“), gamintojo nuotr.

Batai: „Deichmann“, gamintojų nuotr.

2014 m. pavasario ir vasaros kolekcijose gausu skirtingų faktūrų avalynės. Vyrauja lakuoti, metalizuoti paviršiai, roplių ir kitos egzotiškos odos. Kalbant apie klasikinio stiliaus avalynę galima pastebėti, kad madingi bus aukštakulniai masyvia pakulne, taip pat segami ties čiurna, vis dar madingos ir smailėjančios vakarinių batelių noselės.

Batai: „Lorenzo“ ir „Otre“ („Danija“), gamintojų nuotr.

Batai: „ŠAI Avalynė“, „Solo Femme“ ir „Victim“ („Verus“), gamintojų nuotr.

Pasitikite pavasarį stilingos! Pasiruoškite naujam sezonui kartu su VCUP prekybos centru. Čia esančiose parduotuvėse rasite stilingos ir madingos avalynės iš naujausių 2014 m. pavasario bei vasaros kolekcijų.