Ingredientai:

6-7 bulvės
1 kiaušinis

200 ml pieno
250 gramų rūkyto kumpio
1 svogūnas
100 gramų tarkuoto sūrio
druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Sutarkuokite bulves ir svogūną stambia tarka. Pieną užvirinkite ir juo nuplikykite bulves.

Įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais. Supilkite terkius į kepimo formą. Viduryje padarykite duobutę ir į ją sudėkite kubeliais susmulkintą kumpį.

Kepkite kugelį apie 40–50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Baigiant kepti, viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Ant stalo kugelį patiekite, kai sūris jau bus išsilydęs.

Šis kugelis su paslaptimi mane žavėjo nuo pat vaikystės. Dabar aš juo žaviu savo šeimą. Išbandykite ir jūs!