Toks siaubo filmo scenarijaus atkartojimas sužadėtuvių nuotraukose (užsienyje jos labai populiarios) – labai dažnas būsimų jaunavedžių pageidavimas fotografui.

Štai Toronte gyvenantys Vanessa Lawson (24 m.) ir jos sužadėtinis Joshas Mordenas (25 m.) užsigeidė įsiamžinti nuotraukose, kurios atspindėtų 1980 metų filmo „Penktadienis, 13-oji“ („Friday the 13th“) atmosferą. Miškas, rudeniniai lapai ir... kraujas. Daug kraujo.

Įsimylėjėliai, draugaujantys 8 metus, abu dirbantys biuro vadybininkais, nutarė paprašyti fotografo įgyvendinti žiauriai romantišką jų sugalvotą sužadėtuvių viziją.

Beveik Helovinas išties. Visai arti priesaikos žodžių „kol mirtis mus išskirs“. Tačiau gal nereikia taip anksti šauktis giltinės ar zombių? gal daugiau pozityvumo gyvenime, o ne baisybių?

O gal tai - ikivedybinė terapija? Kai išgyveni tokį siaubą su vaiduokliais, zombiais ir pjūklais, jau niekas nebaisu, netgi pasižadėti visam gyvenimui. Girdėjau, kad užsienyje psichoterapeutai poroms, išgyvenančioms krizę, siūlo žiūrėti siaubo filmus kaip terapijos priemonę. Neva, tokių baisumų prisižiūrėjus, santuokos problemos neatrodys tokios baisios ir neišsprendžiamos.

Juokai juokais, tačiau taip galima ir labai tiesiogiai suprasti - atiduodu tau savo širdį ir ranką... Brrr... Man regis, kai kurie jaunuoliai ne tuos filmus žiūri.