Vieną vakarą sugalvojome linksmą eksperimentą - visos feisbuke parašėme dar 10-čiai savo draugių (iš viso - 50 respondenčių) klausimą - kokios vyrų savybės tave labiausiai erzina?" Apklausa parodė, kad iš esmės moteriškąją lytį siutina labai platus spektras dalykų: nepakeltas tualeto dangtis, raugėjimas, čepsėjimas, erzinantys vyro draugai, neskusta barzda ir t. t.

Supratome vieną - nereikia didelių nuodėmių, kad suerzintum moterį (ypač jei jai priešmenstruacinis laikotarpis). 

Viena iš feisbuke tą vakarą buvusių merginų net pasiuto: „Vyrai, ar jūs galite nepamiršti nuleisti klozeto dangčio? Juk tai trunka vos keletą sekundžių, kai tuo tarpu, jei to nepadarote, moterims tai tampa tikrai nemalonia kasdienybės dalimi. Galiausiai - ar taip sunku mandagiai elgtis valgio metu? Nesvarbu, ar jūs tik draugai, ar jau vedę - prieš moterį vis vien privalote elgtis etiškai". 

Ne mažesnes kritikos strėles svaidė ir mano draugės buvusi bendraklasė: „Grįžkime prie klozeto dangčio problemos. Jei jiems atrodo, kad šlapi dangčio kraštai - lengvai pašalinamas dalykas, jie siaubingai klysta! Patys juos tada ir nuvalykite. Patikėkite, moterims tikrai nemalonu tai liesti, net ir su popierine servetėle. Ar būtina mums užkrauti šią naštą, kai patys galite su tuo susidoroti, tiesiog reikia tam skirti vos keletą sekundžių per dieną?"

Taip, vyrams tokie moterų žodžiai gali nepatikti, nes, pasak jų, tai tiesiog menka smulkmena". Tačiau juk būtent iš smulkmenų ir susideda kiekvieno iš mūsų gyvenimas. O tokie maži nemalonumai, kurie kasdien moterį siutina, yra absoliutus pagarbos trūkumas, kurio reikėtų vengti.

„Taip, sakysite, kad vienos tokios mažytės smulkmenos galima lengvai atsikratyti. Tai būtų paprasta, jei ne dar dešimtys jų keliamų problemų", - į pokalbį įsijungia Virginija, mano buvusi bendradarbė. - „Mūsų mylimieji nesugeba susitvarkyti savo drabužių ir net apatinių, nesilaiko normalių etikos normų. O baisiausia, kai pamiršta mums svarbias datas. Visa tai - nesupratingumas".

Ką jūs manote? Ar pritariate tam, kad vyruose galime rasti dešimtis mus nervinančių dalykų? Jūsų atsakymų lauksime komentaruose.