„Vyras svajoja apie stiprią, pasitikinčią savimi moterį. Jam nėra nieko patrauklesnio už moterį, kuri yra ori ir jaučia savo vertę. Jis ves tą, kuri niekada jam nenusileis", - tvirtina bestselerio „Kodėl vyrai myli kales" autorė Sherry Argov savo knygoje „Patarimai moteriai, kaip gauti ir išsaugoti vyro širdį" (A Woman's Guide To Getting And Keeping Her Man's Heart) ir išsklaido pagrindinius mitus apie geras mergaites leidinyje „The Daily Mail".

„Aš apklausiau šimtus vyrų, ir visi jie sako, kad jiems reikia stiprios, savarankiškos moters, kuri nesikėsins į asmeninę vyro erdvę, nes vertina savąją. Jei tik atsiras bent mažiausia nepagarbos jai užuomina, ji netylės ir iš karto išsakys viską, ką apie tai galvoja. Tai ją daro dar įdomesne", - tęsia ji.

Vyrai skundžiasi, kad tokių moterų retai pasitaiko. Ar verta dėl to stebėtis? Paimkite bet kurį madingą moterų žurnalą ir peržvelkite antraštes. Skaitytojos mokomos elgtis taip, tarsi jos būtų tarnaitės: „Receptas, sušildysiantis jo širdį", „Dešimt būdų, kaip padaryti jam įspūdį miegamajame" ir t.t. Kai moterys vadovaujasi šiais patarimais, jos tarsi šaukia „Pasirink mane! Pasirink mane!", tačiau šis riksmas akimirksniu atjungia bet kokį vyro norą. „Geros mergaitės" visada nustumia savo poreikius bei troškimus į antrąjį planą ir dėl to kenčia.

Mitai apie „geras mergaites"

Nr. 1. Jūs turite būti nepriekaištinga

Prisiminkite, kada paskutinį kartą jūs buvote beprotiškai įsimylėjusi. Ko gero, tas vaikinas nebuvo milijonierius ar neurochirurgas, tačiau vis tiek kažkas jus traukė prie jo lyg magnetas. Vyrams reikalinga tokia pati magija. Moterys galvoja, kad jei jos bus tobulos, turtingos ir gražios, jas gerbs ir mylės. Tačiau vyras neves Tobulybės, jis pasirinks moterį, kuri jam bus Įdomi.

Kai vyras sutinka moterį, kuri jam atrodo per daug teisinga, per daug saldi arba per daug maloni, jis labai greitai praranda susidomėjimą ja ir pradeda nuobodžiauti. Beveik visi vyrai, su kuriais aš bendravau, pareiškė, kad jie nekreipia dėmesio į moters trūkumus tol, kol ji pati apie juos pasako. „Niekas nepadaro moters gražesne, nei įsitikinimas dėl savo grožio", - sakė Sophia Loren. Ir ji visiškai teisi.

Nr. 2. Jūs turite būti jo sekso žaisliukas

Mums nuolat tvirtina, kad seksas padeda užkariauti vyro širdį. Tai netiesa. Tai, kad vyras su jumis miega, visai nereiškia, kad jis jumis rūpinasi. Geras seksas taip pat negarantuoja, kad vyras bus su jumis amžinai. Jei žmogus jus priskirs kategorijai „Seksas", vargu ar jis įžvelgs jumyse kažką daugiau.

Taip, vyrai myli akimis. Taip, jie rizikuos nusisukti sprandą, nulydėdami žvilgsniu moterį, kuri demonstruos daugiau kūno nei drabužių, tačiau vargu ar bus pasiruošę ilgalaikiams santykiams su tokia moterimi.

Jei jūs dėvite palaidinę, kurios ne visos sagutės užsegtos, arba segite ilgą sijoną su skeltuku, vyras galvoja: „Reiks pasistengti, kad ją gaučiau". Ir tada jūsų akcijos ima augti. Ir priešingai - jei jis mato jus tik šiek tiek prisidengusią, tai greičiausiai pagalvos apie vyrus, kurie jau yra pabuvoję jūsų lovoje. Atsargiai, nes taip jus atsiduriate ant labai plono ledo. Tai liguista vyrų savimeilės sritis.

Kai kurie vyrai netgi prisipažino, kad jie turi susikūrę magišką skaičių. Kai jie užduoda klausimą apie tai, kiek jūs turėjote partnerių, tai vienos rankos pirštų turėtų užtekti. Visa kita - jau per daug.

Nr. 3. Jūs turite jam pataikauti

Miela mergina sutinka vaikiną ir daro viską, kad padarytų iš jo stabą. Pavyzdžiui, atsakydama į jo klausimą „Kas tau patinka arba ko tu norėtum", ji trūkteli pečiais ir sako „ Man tinka viskas". Kai vyras jus myli, jam tikrai įdomu, kas jums patinka ir ko jūs norite. Jei jis padaro jus laiminga, reiškiasi, jis jaučiasi saugesnis. Vyrai sukurti tam, kad darytų moterims įspūdį.

Ko iš tikrųjų nori vyrai iš moterų?

1. Nebūkite pernelyg miela ir nuolat jam nepataikaukite: vyras retai supranta tokią saldžią elgesio manierą kaip komplimentą. Jis mano, kad jūs sutiktumėte su bet kuo. (Aha, ir aš įkišiu trigrašį... Manys, kad esate patikli kvaiša ir kad su visais taip elgiatės. Nebūkite per saldi - visi laižys).

2. Būkite savimi: pasakykite vyrui, ką jums patinka daryti ar ką jūs norėtumėte suvalgyti. Jis labiau jumis pasitikės, jei pamatys, kad jūs sakote tai, ką ir galvojate. (Taip, taip... Visokie „Ne, ačiū, nieko nenoriu" arba „Valgysiu, ką ir tu" jus paverčia tik vyro šešėliu).

3. Jokiu būdu neparodykite troškimo jį „suvystyti". Kai tik jis supras, kad santuoka jūsų nelabai domina, jis pats pradės rodyti iniciatyvą.

4. Nešokite į lovą! Atsijokite pretendentus pagal jų sugebėjimą apsieiti kurį laiką be sekso. Niekas nevertinama taip gerai, kaip dalykai, kurių žmogus turi palaukti.

5. Nespauskite jo. Kai pradedate klausinėti: „Kokią vietą tavo gyvenime aš užimu?", „Ar mūsų santykiai turi ateitį?" arba „Ar tu nori vaikų?", vyras jaučia, kad atsidūrė spąstuose, ir tučtuojau pradeda kurti pabėgimo planą.

6. Priverskite jį persekioti jus: viskas, ką jums reikia padaryti, tai būti moteriška, žavinga ir malonia. Netarkite žodžio „įsipareigojimai". Kuo mažiau jūs apie tai kalbate, tuo arčiau tikslo atsiduriate.

7. Laikykite atstumą! Vyras neturi jausti, kad esate pernelyg prieinama ir su jumis galima susisiekti bet kuriuo momentu. Kiekvienas jūsų telefoninis skambutis jam turi būti jaudinantis, kvapą užgniaužiantis įvykis.

8. Parodykite, kad turite ir kitų variantų: kai vyras galvoja, kad jūs bet kuriuo metu galite pasprukti, jis pradeda labiau vertinti jūsų santykius.

9. Netraukite iš jo pinigų. Vyrams patinka moterys, kurios sugeba pačios pasirūpinti savimi. Vargu ar jis ims domėtis jūsų pinigine, tačiau malonus įspūdis dėl jūsų finansinio nepriklausomumo jam, ko gero, liks.

10. Parodykite dėkingumą, jei jis jums kažką padovanojo. Sakykite „ačiū" ne už daiktą, o už gerumą, kuris slypi už šios dovanos. Taip vyras pajus, kad jūs vertinate jį, o ne materialines gėrybes.

11. Esant būtinybei, padarykite pertrauką. Jūs pati esate atsakinga už savo gyvenimą, už santykius, už bendravimą. Išeikite, jei jaučiate, kad tam atėjo metas.

12. Mylėkite gyvenimą tokį, koks jis yra: mėgaukitės kiekviena diena. Būkite pozityvi. Niekas taip netraukia vyrų!