Konsultuoja makiažo meistrė Agnė Ižičkaitė.

Kaip paruošti riebią odą prieš makiažą?

Riebią odą pirmiausia reikia drėkinti. Rinkitės gerą drėkinamąjį kremą, kuris greitai susigeria ir yra lengvos konsistencijos. Taip pat rinkitės kremus su salicilo rūgštimi, nes jie slopina uždegimą, ramina odą. Tačiau jei naudojate tokį kremą, apsauga nuo saulės tampa ypač svarbi, vasarai šių kremų nerekomenduočiau. Jei oda labai linkusi riebaluotis, siūlyčiau rinktis silikoninę makiažo bazę – ji suteikia odai matiškumo, stabdo riebalų išsiskyrimą ir padeda makiažo pagrindui geriau sukibti su oda. Tačiau tepti ją reikėtų tik T zonoje, t.y. toje srityje, kur riebalų išsiskyrimas didžiausias.

Koks makiažo pagrindas tinka riebiai odai?

Rekomenduočiau rinktis kuo lengvesnį makiažo pagrindą, geriausia – pagamintą vandens pagrindu, arba putų konsistencijos („mouse“). Venkite riebalų turinčių priemonių, nes jos gali dar labiau kimšti poras bei skatinti spuogų atsiradimą. Vasarai tiks BB arba CC kremai riebiai odai, nes ne visus būtina užtvirtinti biria pudra, o jų sudėtyje esantys SPF filtrai apsaugo odą nuo kenksmingo saulės poveikio. Taip sumažinate priemonių skaičių iki minimumo, nes išvengiate atskiro kremo nuo saulės bei birios pudros sluoksnių.

Kaip išvengti veido blizgėjimo šylant orams?

Prieš veidą dengdamos skysta priemone naudokite makiažo bazę. Užsitepusios skysto makiažo pagrindo nepamirškite, kad skystas priemones yra būtina fiksuoti sausais produktais (nebent tai yra BB ar CC kremas). Išsirinkite lengvą, visiškai permatomą („transparent“) kuo smulkesnę sausą pudrą. Tokia pudra lengviausia odą padengti ypač plonu sluoksniu. Dienos metu išsiskyrusius riebalus nusausinkite sausa kosmetine servetėle arba specialiomis servetėlėmis, padengtomis biria pudra. 

Kuo galima sutvirtinti makiažą, kad jis ilgiau laikytųsi, nepradėtų tirpti, teptis?

Didžiausi kosmetikos gamintojai siūlo specialius purškiamus makiažo fiksatorius, kurie sutvirtina makiažą, neleidžia jam „judėti“ ant veido. Venkite riebių priemonių (riebalinių skystų šešėlių, skaistalų), nes jos linkusios nuslysti nuo odos, ypač šiai sušilus. Ir nepamirškite auksinės taisyklės, kad skystą produktą reikia fiksuoti sausu. Naudokite sausus produktus, kurie net ir odai sukaitus liks savo vietoje. Taip pat šiltuoju periodu rinkitės vandeniui atsparias priemones, ypač tušą, nes nuo natūraliai išsiskiriančio prakaito ir riebalų, kai oras šyla, blakstienų tušas tirpsta greičiausiai.

Ko vengti renkantis makiažo priemones turinčioms riebesnę odą?

Venkite riebių, sunkių, storai dengiančių produktų. Rinkitės lengvesnes priemones, kurios nekimštų porų, su kuriomis nesijausite kaip su kauke ir nebijosite, kad dienai įpusėjus visas makiažo sluoksnis nuslinks.