Kodėl plaukų dažymas, ypač namų sąlygomis, kenkia?

Visos priežastys, kodėl dauguma moterų dažo plaukus, yra puikiai suprantamos. Tačiau faktų, jog kenkiame tiek savo plaukams, tiek sveikatai, ignoruoti nederėtų. Mokslininkų atlikti tyrimai rodo, jog moterims, 20 metų naudojančioms stiprius cheminius plaukų dažus, tikimybė susirgti vėžiu padidėja 80 proc.

Plaukus ne pirmą kartą namuose dažančioms damoms, nusprendusioms kardinaliai pakeisti plaukų spalvą, dažnai tenka nusivilti, kadangi rezultatas visiškai neatitinka pirminės vizijos ar ant pakuotės pavaizduotos spalvos. Tokį fiasko moterys patiria ypač tada, kai mėgina namų sąlygomis plaukus pašviesinti. Tiesa, mėginančias dažyti plaukus tamsesne spalva, ši grožio problema ištinka rečiau. Tačiau plaukai bet kuriuo atveju nukenčia smarkiai, o jų grožį galiausiai atstatyti tenka plaukų stilistui. Jų struktūros atgaivinimas ir spalvos suvienodinimas – sudėtingas darbas, nes chemiškai pažeisti plaukai yra daug didesnė problema nei natūralus plaukų nusilpimas.

„20 metų naudojančioms stiprius cheminius plaukų dažus, tikimybė susirgti vėžiu padidėja 80 proc.“, – teigia plaukų stilistas.

Kaip pasirinkti tinkančią plaukų spalvą?

Prieš dažydamos plaukus moterys pirmiausiai turėtų užsukti į grožio saloną konsultacijai, kurios metu meistras įvertins plaukus ir sąžiningai pasakys, kaip jais reikėtų rūpintis ir kokios spalvos plaukai tiks labiausiai. Juk konsultacija neįpareigoja – po jos galima į saloną ir neateiti. Esu ir pats ne kartą klientei pasakęs „Į saloną geriau negrįžk – tavo plaukai ir taip atrodo nuostabiai!“.

Reikia žinoti, kad tarp plaukų spalvos ir veido bruožų turi būti šioks toks kontrastas: jeigu veido oda labai šviesi, elementaru, jog veido bruožai, plaukus nudažius itin šviesiai, tiesiog susilies. Plaukai tarsi sudaro veidui foną, todėl juos nudažius kiek sodresne spalva, veido bruožai kaipmat išryškėja. Tačiau, renkantis naują plaukų spalvą, privaloma atkreipti dėmesį į veido odos ir akių spalvą ir smarkiai nenukrypti nuo natūralios plaukų spalvos – juk pati gamta mus „sudeda“ taip, kaip reikia.