Bėgant metams, mūsų odos priežiūros rutina privalo keistis, nes senstant lėtėja kolageno gamyba ir oda praranda elastingumą. Kai kurie dermatologai teigia, kad pradėti naudoti produktus nuo senėjimo reiktų ne anksčiau trisdešimties. Kita vertus, patarlė „lenk medį, kol jaunas" sugalvota ne veltui. Ypač, jei daug laiko praleidžiate patalpose, priešais kompiuterį. Ne į naudą ir rūkymas.

Taigi, dvidešimtmetėms patartume imtis prevencinių priemonių, kurių pagrindinė  apsauga nuo UVA spindulių. Naudokite kosmetiką, turinčią ne mažesnį negu 30 SPF, tačiau rinkitės kuo lengvesnės tekstūros priemones (tokiame amžiuje vis dar atsiranda spuogų, tad nesinorėtų užkimšti porų). 

Nuotr. Shutterstock

Tinkamiausios priemonės yra tos, kurios sulaiko drėgmę odoje, ypač tos, kurio sudėtyje yra hialurono rūgšties. Taip pat jūsų vonios lentynoje turėtų būti produktų, kovojančių su laisvaisiais radikalais.

Sulaukus trisdešimties, oda ima prarasti spalvą ir papilkėja (dėl viso šito kalti UVA spinduliai), todėl jums vertėtų įsigyti odą skaistinančių priemonių, kurių sudėtyje yra retinolio arba AHA rūgšties. Jeigu jūsų oda riebi, naudokite šveičiamąjį prausiklį. Taip pat patartina bent kartą per savaitę odą atnaujinti šveitikliu, kurio sudėtyje yra glikolio arba salicilo rūgšties.

Nuotr. Shutterstock

Keturiasdešimtmetės pradeda pastebėti senatvines ir mimikos raukšleles  pirmuosius kolageno trūkumo požymius. Kadangi pradeda svyruoti ir estrogeno kiekis, oda gali pradėti sausėti. Todėl labai svarbu drėkinti odą tiek ryte, tiek vakare. Į odos priežiūros rutiną reikėtų įtraukti produktų su kolageno kiekį atstatančiais ingridientais, tokiais kaip peptidai. Stenkitės naudoti kuo švelnesnius šveitiklius.

Nuotr. Shutterstock

Sulaukus penkiasdešimties, oda ima glebti. Be retinolių, peptidų ir stiprių drėkinančių priemonių, jums rekomenduojamos lazerinės odos stangrinimo procedūros. Tačiau dėl pastarųjų būtina pasitarti su dermatologu.

Nuotr. Shutterstock

O ką daryti moterims, kurios per vėlai susigriebė? Kaip joms kovoti su pirmosiomis raukšlelėmis ir senatvinėmis pigmentinėmis dėmėmis? Niekada ne per vėlu sustabdyti laikrodžio. Dermatologija šiomis dienomis itin pažengusi. Rūpinkitės ne tik veido, bet ir paakių oda bei naudokite produktus, kuriuose gausu peptidų, retinolio, kofeino ir antioksidantų. Šie ingridientai stabdo žalingų enzimų gamybą ir lėtina senėjimo procesą.