Pristatome kiekvieno Zodiako ženklo požiūrį ir reakciją į pirmuosius senatvės požymius. 

AVINAS

Linkęs nepastebėti ir nesureikšminti savo amžiaus. Jis gyvena tuo momentu, stengdamasis galvoti, kad rytojus apskritai gali neišaušti. Jo sielos tvirtumas ir dvasios energija maitina jaunystės geną iki pat senatvės. Tikėtina, jog sulaukęs 60 metų, Avinas net nepradės šlubčioti. Atvirkščiai  domėsis motociklais, mielai pralėks su vėjeliu, kaip ir prieš 40 metų.

JAUTIS

Mėgsta skaniai pavalgyti  kartais netgi per daug, todėl metams bėgant, dažniausiai yra linkęs prisidėti papildomų kilogramų. Metams šuoliuojant, užsispyręs Jautis tampa dar tvirtesnis ir mažai palenkiamas  tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tačiau jis apdovanotas puikia ištverme, todėl net ligos netrukdo jam gyventi labai ilgą gyvenimą.

DVYNIAI

Jaunystėje išsikelia tikslus ir eina kryptingai į priekį, su metais absoliučiai nesistengdami sulėtinti tempo. Nesvajokite, kad po darbo jie iš karto trauks į namus, todėl net senatvėje nesitikėkite jų išvysti ramiai besiilsinčių prie židinio. Karjeros siekimas nenutrūksta iki pat pensijos, o jeigu pasitaiko galimybė, tai tobulinasi ilgai dar ir po jos.

VĖŽYS

Jų būna dviejų rūšių: tas, kuris niekada nesuauga, ir tas, kuris senatvėje mėgsta rūpintis visais aplinkiniais it Motina Teresė. Kaip ir Liūtas, Vėžys trokšta, kad tie aplinkiniai gerbtų jo žilą plauką. Iš Vėžio išsirita puikios tipiškos močiutės ir seneliai  tokie mieli senyvi žmonės, kokius dažnai nori matyti ir turėti maži vaikai.

LIŪTAS

Iš prigimties jis yra nuolaidus, o metams bėgant, tos savybės pasireiškia dar stipriau. Sendamas Liūtas tampa ramesnis, išdidesnis ir apsitraukęs keliais kilogramais papildomų riebaliukų. Jam vis daugiau reikia visuotinės pagarbos, laikymo autoritetu ir netgi garbinimo. Liūtas trokšta būti pavyzdžiu, ikona, būtent dėl to ir stengiasi pasiekti svarbiausius gyvenimo tikslus ir kuo greičiau susitupėti.

MERGELĖ

Dauguma jų, metams bėgant, ims vis labiau neigiamai vertinti aplinkinį pasaulį, ypač, jeigu nesuvaldys savo kategoriškumuo ir ypatingo kritiškumo. Minčių ir liežuvio kontrolė būtina! Mergelė mėgsta sportuoti, puoselėja savo sveikatą, suteikia krūvio savo smegenų veiklai. Todėl senatvę ji pasitinka oriai, kaip tikra dama  nors ir būna gana griežta, bet protinga.

SVARSTYKLĖS

Joms itin rūpi išvaizda, todėl imsis bet kokių priemonių, kad tik ilgiau išvengtų raukšlių ar antsvorio. Paprastai estetėms Svarstyklėms tai pasiekti pavyksta nesunkiai. Beje, netgi būdamos 80-ties, Svarstyklės tvirtins aplinkiniams, kad joms dar nėra net 40-ties.

SKORPIONAS

Laikui bėgant, tampa labai autoritetinga, įtakinga ir didinga asmenybe. Skorpionui ypač patinka galvoti apie save ir matyti save kaip filosofą, sukaupusį pakankamai išminties. Iš tiesų taip ir yra. Deja, pagyvenęs Skorpionas dažnai būna užstrigę ties savo idėjomis bei įsitikinimais taip, kad net atrodo kvailai užsispyręs ir įkyrus.

ŠAULYS

Kaip ir Avinas, visomis išgalėmis stengiasi nustumti mintis apie senatvę. Kartais senėjimo baimė taip užvaldo, kad netgi apima savotiška manija klausinėti aplinkinių apie savo amžių, tikintis, kad šie išspaus bent keletą komplimentų Šaulio išvaizdai. Tačiau tie komplimentai pelnyti: nors Šaulys nėra itin linkęs savimi reguliariai rūpintis, vis tiek įsigudrina išsaugoti patrauklumą bei seksualumą iki gilios senatvės.

OŽIARAGIS

Labiausiai su laiku susijęs ženklas, nes jį valdo Saturnas  planeta, atsakinga už laiką. Paradoksalu, tačiau Ožiaragiui tas laikas, regis, teka prieš laikrodžio rodyklę. Ožiaragis paprastai gimsta it mažas senučiukas  nepaprastai rimtas, atsakingas ir išmintingas, tačiau bręstant jo charakteryje atsiranda vis daugiau vaikiškumo. Pasenęs Ožiaragis  kaip mažas vaikas! Galima tikėtis iš jo visokių šunybių...

VANDENIS

Šį ženklą taip pat smarkiai veikia Saturnas, todėl jis, kaip ir Ožiaragis, vaikystėje būna itin rimtas, netgi arogantiškas, pasipūtęs. Metams lekiant, Vandenis tampa vis didesniu ekscentriku, liaunasi jaudiniesi dėl to, ką apie juos galvoja aplinkiniai, ir netgi 80-ties gali vilkėti itin provokuojančius drabužius ir elgtis taip, kaip jam šauna į galvą.

ŽUVYS

Kaip joks kitas Zodiako ženklas, paniškai bijo senatvės. Ir ne tik dėl pokyčių išvaizdoje, tačiau dėl to, kad tiek dar nepadaryta, nepamatyta, neišgyventa! Būtent todėl Žuvys mėgsta reziumuoti savo gyvenimo etapus, lyginti balansą, skaičiuoti užgyventą gėrį. O iš tikrųjų  kuo mažiau jos jaudinsis dėl to „nespėju", tuo ilgiau gyvens. Juk niekas taip netrumpina gyvenimo, kaip amžinas nerimas.