O kur dar aulinukai iki čiurnos kauliukų, bateliai su uždara ar atvira nosyte (arba kulnu), kaubojiško stiliaus batai ar aptepti botfortai (baigiasi aukščiaus kelių). Žodžiu, batelių maniakėms tikra yra iš ko rinktis ir avėti po kelias skirtingas batelių poras kelis kartus per savaitę.

Pasižvalgykime, ką žada 2013-2014 metų rudens ir žiemos sezonas.

Bateliai su platforma
Lakuoti, odiniai, zomšiniai bateliai su vidutinio aukštumo pakulne šį sezoną bus ypač aktualūs. Įsidėmėkite ir kombinuotus modelius. Populiariausios sodrios ir ryškios spalvos: aviečių, alyvinė, mėlyna, turkio. Žodžiu, vasaros spalvinės gamos nereikia pamiršti, nors už langos ir kalendorinis ruduo.
Dera: su ilgomis ir trumpomis sukniomis bei sijonais, taip pat kelnėmis.

Aulinukai su pakulne
Patogi avalynė, labiau tinkanti laibakojėms merginoms. Trumpų kojų savininkės turėtų rinktis atsargiai ir derinti juos prie pėdkelnių spalvos, kad prailgintų tokių būdu kojas.
Dera: prie kelnių, sijonų, suknelių. Patogu ir elegantiška.

Bateliai su dirželiu
Jie atrodo moteriškai ir jaukiai, niekaip nenueina nuo mados podiumų jau visą dešimtmetį. Jie kuo idealiausiai gali papildyti bet kokį įvaizdį: dalykinį, klubinį, kasdienį. Paprasta megzta suknelė ir tokie bateliai tiks vizitui pas mylimojo tėvus, o štai pieštukinis sijonas, marškiniai ir bateliai su dirželiu – ir jūs pavirstate biuro dama.
Dera: beveik su visais drabužiais. Viskas priklauso nuo stiliaus, kojų ilgio ir pasirinktų drabužių modelio.

Balerinų bateliai su apdaila
Šis sezonas toliau laiko nuspaudęs žalią šviesą patogiems ir dailiems balerinų bateliams. Dizaineriai pataria per daug nenutolti nuo vasarą buvusio populiaraus šių batelių stiliaus – su žvyneliais, akmenimis, karoliukais.
Dera: prie kasdienės aprangos – džinsų, klasikinės suknelės, ilgų sijonų, bridžių.

Botfortai
Koks ruduo be šitų amazoniškų ilgaaulių, kuriuos dar aną sezoną išpopuliarino Rihanna, Beyonce. Jie atrodo prabangiai, provokuojančiai, ilgina kojas.
Dera: prie tamprių, skinny džinsų, šortų ir nertinio derinio, ilgo megztinio.

Klasikiniai aukštakulniai
Laiveliai su aukšta pakulne – tai tikras moteriškumas, prabanga, elegancija. Vyrai, piešdami patrauklios moters portretą, būten šiuos batelius turi galvoje. Tad kaip galima lemtingai moteriai apsieiti be šitų batelių šį rudenį? Niekaip!
Dera: prie bet kokių drabužių bet kokio ūgio bei sudėjimo moteriai.

2013-2014 m. rudens/žiemos avalynės galerija: