Specialiai brunetėms, kaip paguodos prizas, sugalvotas terminas "ryški, ekstravagantiška, temperamentinga". Brunetės savo intelektą laiko iškėlusios aukštai kaip vėliavą, tačiau vyrai ir toliau užsispyrusiai renkasi blondines. Kodėl? Pasirodo, blondines vyrai renkasi vadovaudamiesi ne protu, o fiziologija.

Genetinis blondinių fondas

Genetikai jau seniai įrodė, kad šviesūs plaukai, akys ir oda - recesyviniai požymiai. Būtent todėl nuo seniausių laikų šiuolaikinių vyrų protėviai rinkdavosi šviesiaplaukes. Juk būtent blondinė - ideali vyriškojo „genetinio fondo" saugotoja. Verčiant iš mokslinės į žmonių kalbą tai reiškia, kad vyras su dominuojančiais genetiniais požymiais gali būti tikras, kad blondinės pagimdytas kūdikis greičiausiai bus panašus į tėvą, o ne į motiną. Tokiu būdu, vyras, pasirinkęs blondinę, užtikrina savo "genetinio fondo" perdavimą iš kartos į kartą.

Blondinės vaisingesnės

Žymus australų psichologas ir rašytojas Allan Peas iškėlė dar vieną blondinių „pasisekimo" vyrų tarpe hipotezę. Pasirodo, šviesi plaukų spalva byloja apie didelį estrogenų kiekį kraujyje. Tai tas hormonas, kuris yra atsakingas už vaisingumą. Taigi vyras, rinkdamasis blondinę, nesąmoningai užsitikrina savo giminės tęstinumą. Blondinė neatsisakys gimdyti. Pasak anglų patarlės, blondinė kvaila, todėl ir vaisinga. Tai netiesa. Ne kvailume visa esmė, o padidintame estrogenų kiekyje. Tuo ir grindžiamas neva didesnis šviesiaplaukių moterų vaisingumas.

Kada blondinės patamsėja?

Allan Peas atrado įdomų dėsningumą: po kiekvieno gimdymo blondinės patamsėja. Ar pastebėjai, kad tarp moterų, kurioms virš 30, blondinių kur kas mažiau nei tarp dvidešimtmečių? Esmė visai ne tame, kad vyresniame amžiuje blondinės persidažo. Paprasčiausiai po gimdymo estrogenų kiekis organizme sumažėja, o tai įtakoja palaipsnį „tamsėjimą". Todėl, pagal statistiką, žmonoms blondinėms vyrai neištikimi būna dažniau nei brunetėms: vyras nesąmoningai ieško naujos moters su recesyviniais genetiniais požymiais ir dideliu estrogenų kiekiu kraujyje.

Ramesnės ir švelnesnės

Tie patys estrogenai didele dalimi įtakoja ir blondinių charakterį. Kuo šio hormono kraujyje daugiau, tuo žmogus ramesnis, mažiau agresyvus, o tai taip pat traukia vyrus, kurie iš prigimties linkę dominuoti. Na, o į tariamai įgimtą blondinių kvailumą, apie kurį sklando daugybė anekdotų, galima atsakyti taip pat anekdotu: ar žinote kodėl anekdotai apie blondines tokie trumpi? Kad brunetės juos lengviau įsimintų.