1. Jokiu būdu nevilkėkite suplyšusių, nešvarių arba susilamdžiusių drabužių, atrodysite nevalyvai. Visuomet nusivalykite batus.

2. Dalykinėje aplinkoje atsisakykite mini ilgio ir atvirų drabužių: trumpų sijonėlių, šortų, suknelių, palaidinių be petnešėlių.

3. Seksualiems drabužiams darbe ne vieta. Gilias iškirptes, ilgus skeltukus, perregimus drabužius ir kitas iššaukiančias detales (pavyzdžiui, blizgučius) palikite vakarėliams.

4. Sportinė ir laisvalaikio apranga nėra tinkamas pasirinkimas darbui, venkite sportinių marškinėlių su užrašais, animacinių filmukų herojais, įvairiomis emblemomis. Apie sportinius džemperius ar treningines kelnes greičiausiai užsiminti ir nereikia, jie tinka tik gatvei ir sporto klubui.

5. Šį pavasarį itin madingi tinklinio audinio drabužiai, tačiau jų vilkėti biure nederėtų, pasitaupykite tokią aprangą laisvadieniams.

6. Darbe nemūvėkite kelnių iki pusės blauzdos, bermudų, nesegėkite sarongų – tai atostogoms skirti drabužiai.

7. Atkreipkite dėmesį į pėdkelnes, šios neturėtų būti raštuotos, ryškiaspalvės, blizgančios, o ypač tinklinės.

8. Atsargiai rinkitės baltus ir šviesių atspalvių drabužius, prieš išeidama iš namų pasižiūrėkite, ar nepersišviečia apatinis trikotažas.

9. Venkite masyvių, plastikinių aksesuarų ir pigios bižuterijos. Darbe verčiau rinktis minimalistinius, bet kokybiškus papuošalus.

10. Atsisakykite plaukų aksesuarų: lankelių, segtukų su kaspinėliais, blizgučiais, plaukų juostų ar skarelių, kurortams tinkamų dirbtinių gėlių ir kitų puošmenų.

11. Džinsai – išimtis, jie gali tapti darbinio įvaizdžio dalimi, tačiau prie jų reikėtų derinti klasikinius drabužius ir avalynę. Atkreipkite dėmesį, kad džinsai nebūtų dekoruoti užtrauktukais, kišenėmis, kniedėmis ir kitais laisvalaikio aprangai būdingais elementais.

12. Drabužių siluetai taip pat svarbūs, jie neturėtų būti per dideli arba per ankšti.