Bet tai tikrai nebus viengungės variantas - šaldytos daržovės ir ryžiai. Šįkart ryžiai bus pagardinti rūkytos šoninės gabaliukais.

Reikės:
100 g virtų vakarykščių ryžių,
60-80 g karštai rūkytos šoninės,
1-2 šaukštelių konservuotų špinatų,
1 kiaušinio,
0,5 šaukšto grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
5-6 saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje),
aliejaus (nuo tų pomidorų).

Gaminimas. Keptuvėje pačirškinkite juostelėmis supjaustytus šoninės gabaliukus. Jei išsiskyrusių riebalų nepakanka, įpilkite aliejaus, kuriame mirko saulėje džiovinti pomidorai ir gerai paskrudinkite.

Paskui berkite ryžius ir pakepinkite. Per tą laiką išsiplakite kiaušinį su grietine ir plakinį pagardinkite konservuotais špinatais, pipirais (druskos niekur nedėkite, nes ir šoninė, ir špinatai suteiks to sūrumo užtektinai).

Apipilkite plakiniu ryžius su mėsa ir pamaišykite, jei trūksta riebalų, vėl įliekite aliejaus nuo pomidorų. Pačius kelis pomidorų griežinėlius perpjaukite į dvi dalis ir pagardinkite ryžius. Išmaišykite tą beveik tikrą plovą ir šiek tiek pakepusios dėkite į lėkštes.

Valgykite, kaip ir plovą, su raugintais agurkėliais arba žaliomis alyvuogėmis.

Misija „Valio, ryžiai išgelbėti ir šaldutyvas ištuštintas!" įvykdyta. Galite eiti į lauką pasivaikščioti ir jokiu būdu negulkite. Aš, pavyzdžiui, vakar po šio patiekalo smigau - tapo taip šilta ir sotu, kad kaip mat valandai sumerkiau akis.

Paprastai pavalgius traukia miegoti, tačiau gal geriau pajudėkite... Nekaupkite riebalų, kuriuos rudenį taip sunku sudeginti.

Kas po tokių sočių pietų buvo vakarienei? Graužiau tik morkas...