Tam, kad abu partneriai orgazmą patirtų vienu metu, būtina abiejų partnerių seksualinė harmonija. Tačiau daugumos specialistų įsitikinimu, realiame gyvenime daugumai porų dėl pačių įvairiausių priežasčių tai sunkiai įgyvendinama svajonė.

Pavyzdžiui, seniai žinoma, kad ne visos moterys ir ne visada gali pasiekti seksualinę iškrovą. Tai padaryti ypač sunkiai sekasi sergančioms anorgazmija, frigidiškumu ar kitokiomis ligomis, dažnai nieko bendro neturinčiomis su intymiu gyvenimu.

Kaip rodo moksliniai tyrinėjimai, tokios poros abipusio orgazmo vienu metu niekuomet nepatiria. Pasak seksologų, daugumos porų seksualinius santykius apsunkina ir vis dar vyraujanti nuomonė, kad už abu partnerius patenkinantį lytinį aktą atsakingas tik vyras. Būtent dėl šios priežasties dauguma vyrų visą dėmesį skiria tiems techniniams būdams, kurie, jų nuomone, turi duoti laukiamą rezultatą.

Tačiau paaiškėja, jog partneriui, kuris visą dėmesį skiria tik tam, kad moteris pasiektų orgazmą, intymumas su mylimu žmogumi vis dažniau tampa mūšiu dėl "absoliučiai būtino jausmo".

O jei partneriai nesidžiaugia erotiniais išgyvenimais, siekia tikslo ir nuolat kontroliuodami seka savo jausmus, anksčiau ar vėliau kyla nepageidaujama įtampa.

Gydytojai seksologai tokį reiškinį aiškina labai paprastai. Juk iš esmės abiejų partnerių tikslas gražus - kartu pasiekti orgazmą. Tačiau bėda yra ta, jog pamirštama, kad tai tik bendro gyvenimo epizodai. Jei moteris nori ir gali pasiekti orgazmą, nesvarbu, kuriuo lytinio bendravimo momentu ji šį jausmą pajus.

Tačiau vertėtų nepamiršti, kad užuot ieškojus įmantrių sekso technikos būdų, abiems partneriams vertėtų orientuotis į realias galimybes ir nusiteikimą.

Pagrindiniai orientyrai norintiems kartu pasiekti orgazmą:

* Jokio nuovargio. Abu partneriai neturi jausti streso, jų neturi varginti svarbūs projektai darbe ar nesklandumai buityje. Turite būti atsipalaidavę.

* Masturbuokitės kartu. Įkaitinkite patys save, juk jūs geriausiai žinote, kurie „mygtukai" patys jautriausi.

* Po susijaudinimo pradėkite vienas kitą glamonėti ir pratęskite masturbaciją vienas kitam. Kuo arčiau orgazmo abu būsite dar nepradėję akto, tuo didesnė tikimybė, kad abu baigsite vienu metu.

* Pasirinkite tinkamą pozą. Jojikės poza (moteris viršuje) yra viena geriausių pozų norintiems patirti orgazmą kartu. Tokioje pozicijoje moteris stebi vyro emocijas, todėl gali reguliuoti judėjimo greitį, intensyvumą, įsiskverbimo gylį, jeigu vyras susijaudino daugiau nei ji.

* Didinkite klitorio stimuliaciją. Kadangi dažniausiai vyrai greičiau patiria orgazmą negu moterys, stipriosios lyties atstovai turėtų nepamiršti papildomų glamonių. Pačiame įkarštyje vyriškis gali suintensyvinti glamones, bučinius ir stimuliuoti klitorį. Tokia stimuliacija moteriai padės greičiau priartėti prie didžiojo O.

Atminkite, kad svarbiau ne bendras jūsų abiejų O, o mėgavimasis seksu, pojūčiais, vienas kito artumu. Čia ne lenktynės. Sinchroninis orgazmas nėra gero sekso garantas. Nesistenkite išgyventi visiško dviejų kūno susiliejimo viršukalnės kas kartą, kai mylitės. Kai pažįstate vienas kitą, galite jausti artėjantį susijaudinimą ir lukterėti partnerio. Tačiau jei taip elgsitės nuolat, mylėjimasis netaps laukiamu malonumu. Nesistenkite sekso iškelti aukščiau meilės.