Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Siūlome nesudėtingomis kaukėmis palepinti plaukų: pamaitinti ir sustiprinti plaukų šaknis, suaktyvinti kraujotaką. Rezultatas – plaukų kuokštų nelieka šepetyje ir nekrenta plaukų migla ant kruopščiai išvaškuoti parketo.

Kokosų aliejus su čili pipiru

Reikės:
3–4 šaukštų kokosų aliejaus, ¼ šaukštelio raudono aitriojo pipiro (čili), 10–12 lašų eterinio rozmarinų aliejaus.

Paruošimas. Sumaišykite kokosų aliejų su pipiru ir kaitinkite maišydamos vandens vonelėje arba tiesiog ant vidutinio kaitrumo viryklės ugnies. Kai aliejus atvės iki maloniai šiltos temperatūros, įlašinkite rozmarinų aliejų.

Kaukę pabandykite ant riešo – turi šildyti, bet ne smarkiai deginti. Tepkite aliejinę kaukę masažiniais judesiai ant plaukų šaknų ir galvos odos. Visą plaukų dalį suvilgykite kauke iš kokosų aliejaus su kiaušinio tryniu ir/arba alyvuogių aliejumi.

Kaukę laikykite 20–40 minučių arba netgi ilgiau. Iš pradžių gausiai nuplaukite vandeniu, o paskui lengvu šampūnu. Jei plaukai veliasi, dar panaudokite ir kondicionierių.

Kursas. Kaukę darykite kas 3–5 dienas 6–8 savaites.

Nuotr. Shutterstock

Svogūnas ir česnakas

Reikės: 1 vidutinio svogūno, 2–3 skiltelių česnako, 100–150 g konjako, 2–3 šaukštų varnalėšų arba ricinos aliejaus.

Paruošimas. Česnaką sutrinkite į košelę ir užpilkite šiltu konjaku. Palikite sandariai uždengusios tamsioje ir vėsioje vietoje 10–12 dienų. Retkarčiais trauktinę supurtykite. Po nurodyt laiko konjaką kruopščiai prakoškite. Tada smulkia trintuve sutarkuokite svogūną ir per kelis marlės sluoksnius išsunkite. Svogūnų sultis sumaišykite su 1 šaukštu česnakinės ir konjakinės trauktinės bei ricinos (varnalėšų) aliejumi.

Tepkite kaukę ant galvos odos bei plaukų šaknų ir palikite 30-40 minučių. Galvą galite apvynioti šiltu rankšluosčiu. Kaukę nuplausite, kaip anksčiau rašyta: vandeniu, lengvu šampūnu ir kondicionieriumi.

Kursas. 1–2 kartus per savaitę 1–2 mėnesius.

Nuotr. Shutterstock