Aišku, ir pati Kate nėra tylenė, paklusniai renkanti kitų išsakytas kritikos strėles. Ji ir pati drąsiai sugeba pasakyti, ką galvoja apie karališkosios šeimos elgesį. Štai neseniai nuskambėjo skandalas, kai ji pareiškė, kad princo Harry mylimoji 26 metų Cressida Bonas – visai netinkama kandidatė tapti karališkosios šeimos atstove. Žiniasklaidoje pranešta, kad hercogienė nenori, kad jos vyro Williamo buvusios mylimosios sesuo prisijungtų prie jos šeimos.

Šį kartą skandalas kilo ne dėl karališkosios šeimos santykių, o dėl... grožio reikaliukų. Užsienio naujienų portalas dailymail.co.uk praneša, kad vienas garsiausių, britų žvaigždžių pamėgtas kirpėjas Nicky Clarke pareiškė, kad Kembridžo hercogienė labai mažai dėmesio skiria savo plaukams, o jos šukuosena, švelniai tariant, atrodo siaubingai.

Daug metų su karališkosios šeimos atstovais dirbantis šukuosenų stilistas teigia, kad didžiausias klaida, kurią daro Kate, – tai plaukų spalvos nepriežiūra. Jo nuomone, tokia dama negali sau leisti nedažyti žilų sruogų. Net ir tuo atveju, jei ji laukiasi ar maitina vaikus.

Nors šia tema ir seniau kilo diskusijų, tačiau jos labai greitai nurimo, mat karališkieji rūmai žiniasklaidai atsakė: Kate Middleton nėštumo metu nenori dažyti plaukų, nes tiki, kad dažuose naudojama chemija gali pakenkti jos vaikui, sukelti apsigimimus.

Nicky Clarke teigia, kad tai tik kvailas pasiteisinimas, nes mediciniškai neigiamas plaukų dažų poveikis vaisiui nėra įrodytas. Jis tvirtina, kad tokia mados, stiliaus ir elegancijos ikona kaip princo Williamo žmona tiesiog privalo kruopščiai dažyti ir prižiūrėti savo plaukus.

Ką jūs manote šiuo klausimu? Ar Katei Middleton skirti kaltinimai yra pagrįsti?